De Tijd: Σε κίνδυνο η επάρκεια φυσικού αερίου στο Βέλγιο, εάν υποχωρήσουν οι θερμοκρασίες τον χειμώνα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
De Tijd: Σε κίνδυνο η επάρκεια φυσικού αερίου στο Βέλγιο, εάν υποχωρήσουν οι θερμοκρασίες τον χειμώνα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Εκπρόσωπος του βελγικού υπουργείου Ενέργειας τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την προμήθεια» αερίου στη χώρα.

Για κίνδυνο επάρκειας του φυσικού αερίου στο Βέλγιο τους επόμενους μήνες, εάν προκύψουν χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα, κάνει λόγο δημοσίευμα της εφημερίδας De Tijd.

Επικαλούμενη κυβερνητική έκθεση, η De Tijd υποστηρίζει πως η χώρα αντιμετωπίζει το κίνδυνο να μην έχει αρκετά αποθέματα αερίου για να βγάλει τον χειμώνα εάν σημειωθούν χαμηλές θερμοκρασίας στη δυτική Ευρώπη, κοντά στο 0 βαθμούς Κελσίου. Το Βέλγιο εισάγει αέριο από τη Βρετανία, αλλά εάν υπάρξει σημαντική πτώση θερμοκρασίας οι βρετανικές αρχές θα χρειαστούν όλες τις διαθέσιμες ποσότητες αερίου.

Σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωπος του βελγικού υπουργείου Ενέργειας τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την προμήθεια» αερίου στη χώρα.

«Το Βέλγιο ποτέ δεν είχε τόσο μεγάλα αποθέματα αερίου όσο έχει αυτή τη στιγμή» σημείωσε ο αξιωματούχος. Η κυβέρνηση του Βελγίου τόνισε την Πέμπτη στο κοινοβούλιο πως η χώρα δεν θα αντιμετωπίζει ζητήματα με διακοπές θέρμανσης και ηλεκτροδότησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ποια μέτρα στήριξης και φοροελαφρύνσεις έρχονται - Πώς χτίζεται το πακέτο της προεκλογικής ΔΕΘ

Μοσχάρι +19%, αρνί +13,3%! Να η ευκαιρία!

Στροφή από το «λευκό κολάρο» στη φόρμα εργασίας: Η έλλειψη τεχνικών ειδικοτήτων και η αναδίπλωση της αγοράς κατάρτισης

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider