Τουρκία: «Ανάσα» ρευστότητας στην Κεντρική Τράπεζα - Έρχονται 5 δισ. δολάρια από Σ. Αραβία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τουρκία: «Ανάσα» ρευστότητας στην Κεντρική Τράπεζα - Έρχονται 5 δισ. δολάρια από Σ. Αραβία
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Η Άγκυρα ζήτησε οικονομική στήριξη από τη Σ. Αραβία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Σαουδική Αραβία θα καταθέσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πασχίζει να διατηρήσει σταθερή τη λίρα ενόψει των προεδρικών εκλογών του επόμενου έτους.

Ειδικότερα, εκπρόσωπος της Σ. Αραβίας υπογράμμισε πως η χώρα του βρίσκεται στο «τελικό» στάδιο των συζητήσεων για να προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία, κάτι που επιβεβαιώνει και η Άγκυρα.

Όταν υπογραφεί η συμφωνία, θα σηματοδοτηθεί με κάθε επισημότητα το τέλος της χρόνιας εχθρότητας μεταξύ των κυβερνήσεων της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας ενώ θα αποτελέσει μία μεγάλη προσωπική νίκη για τον Ερντογάν από τότε που στράφηκε στα αραβικά κράτη του Κόλπου για οικονομική βοήθεια στις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν, τα επίσημα αποθεματικά της Τουρκίας πιθανότατα θα αυξηθούν στα 130 δισεκατομμύρια δολάρια σύντομα όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Οχήματα: Με τεχνητή νοημοσύνη ο έλεγχος των προστίμων - Ψηφιακός «βοηθός» στις ενστάσεις

Οι 5 λόγοι αποχώρησης από την εργασία - Πως αξιολογούν τους εργοδότες τους οι Έλληνες

ΗΡΑΚΛΗΣ: Έτοιμος ο Riviera Tower – Το IRC, η υπογειοποίηση Ποσειδώνος, το αποτύπωμα στο Ελληνικό

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider