Ο θρυλικός «σορτάκιας» της Wall Street προειδοποιεί πως τα χειρότερα… δεν έχουν έρθει ακόμη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο θρυλικός «σορτάκιας» της Wall Street προειδοποιεί πως τα χειρότερα… δεν έχουν έρθει ακόμη
Το εάν η απόφασή του αποδειχθεί σωστή μένει να φανεί το επόμενο διάστημα.

Ο Μάικλ Μπάρι, ο θρυλικός επενδυτής και «σορτάκιας» της Wall Street, γνωστός επειδή είχε στοιχηματίσει στην κατάρρευση των ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου πριν από την κρίση του 2008, πηγαίνει «κόντρα» στη γενική τάση που επικρατεί και έχει συνηθίσει τους επιχειρηματικούς κύκλους και το ευρύ κοινό σε... αποφάσεις - έκπληξη.

Τους τελευταίους μήνες, ο άνθρωπος που με την επιχειρηματική του οξυδέρκεια έγινε έμπνευση για την ταινία «The Big Short» («Το Μεγάλο Σορτάρισμα») του 2015, προβλέπει ότι η οικονομία θα μπει σε ύφεση και αναμένει πτώση στην αγορά μετοχών.

Τα χειρότερα εκτιμά πως δεν έχουν έρθει ακόμη, αλλά είναι... καθοδόν ενώ προβλέπει πως μια κρίση χρέους των νοικοκυριών θα αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για την οικονομία.

«Θυμάστε το πρόβλημα της εξάντλησης των αποταμιεύσεων; Όχι πια. Το “ελικόπτερο χρημάτων” της Covid δίδαξε τους ανθρώπους να ξοδεύουν. Κι αυτό είναι εθιστικό. Όμως ο χειμώνας έρχεται» επεσήμανε σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestreet.com ήδη από τον περασμένο Αύγουστο.

«Τα νοικοκυριά συνεχίζουν να δαπανούν χρήματα ακρίτως, κάτι που επηρεάζει τις αποταμιεύσεις τους. Αυτό θέτει τους Αμερικανούς σε μια επικίνδυνη κατάσταση, ενόσω ο πληθωρισμός εξακολουθεί να υπονομεύει την οικονομία» εξήγησε.

Υπό αυτό το πρίσμα, ρευστοποίησε σχεδόν όλο το χαρτοφυλάκιο των μετοχών του στις ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο και το επενδυτικό του fund, η Scion Asset Management, από τις 31 Μαρτίου, πούλησε τις μετοχές που κατείχε από 11 τεράστιες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Alphabet, Meta και Stellantis.

Στις 30 Ιουνίου, απέκτησε μετοχές στη Geo Group, αξίας 3,31 εκατομμυρίων δολαρίων. Τρεις μήνες μετά αποφάσισε να επενδύσει σε άλλες πέντε εταιρείες (Aerojet RocketDyne, Charter Communications, Corecivic, Libery Latin America και Qurate Retail) που είναι εισηγμένες και δραστηριοποιούνται στα ΜΜΕ, την αεροδιαστημική και τις ιδιωτικές φυλακές, «αγοράζοντας» την πτώση της υπόλοιπης αγοράς.

Συνολικά, το χαρτοφυλάκιο μετοχών του έχει συνολική αξία 41,3 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένο κατά 38 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με ένα τρίμηνο νωρίτερα. Η επιλογή του να επενδύσει στα media είναι ασυνήθιστη καθώς ο κλάδος είναι ένας από αυτούς που επηρεάζονται περισσότερο από την κατάσταση της οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H EKT ετοιμάζεται, τον Δεκέμβριο, για μεγαλύτερη «περιστολή» της ρευστότητας - Οι συνέπειες και το TPI

Προϋπολογισμός: Υπέρβαση 6% στα φορολογικά έσοδα Οκτωβρίου, 12,6% στο 10μηνο - Σημάδια ανθεκτικότητας παρά την επιβράδυνση στην ΕΕ

Ηλιακοί Θερμοσίφωνες: Αυξημένο budget για το πρόγραμμα επιδότησης – Το 1ο τρίμηνο 2023 οι αιτήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider