Ο Τζεφ Μπέζος δεσμεύεται να δωρίσει τα 124 δισ. δολάρια της περιουσίας του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τζεφ Μπέζος δεσμεύεται να δωρίσει τα 124 δισ. δολάρια της περιουσίας του
Η πρώην σύζυγός του Μπέζος, Μακένζι Σκοτ, έχει διαθέσει 12,8 δισ. δολάρια σε φιλανθρωπίες από το 2020 έως σήμερα, σχεδόν 500% περισσότερα από τα περίπου 2,5 δισ. δολάρια που έχει δωρίσει ο Μπέζος στη ζωή του.

Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon, δεσμεύτηκε για πρώτη φορά για το ότι θα δωρίζει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, ύψους 124 δισ., δολαρίων, σε φιλανθρωπικές δράσεις κατά τη διάρκεια της ζωής τους, μετέδωσε το Forbes.

Σε συνέντευξη του στο CNN, ο Μπέζος απάντησε καταφατικά σε ερώτηση για το εάν πρόκειται να δωρίσει την πλειονότητα της περιουσίας τους, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για του που θα κατευθυνθούν αυτά τα χρήματα.

Ο ίδιος σημείωσε ότι θέλει να στηρίξει όλους όσοι μπορούν να ενώσουν την ανθρωπότητα και να θεραπεύσουν βαθιές κοινωνικές και πολιτικές διαιρέσεις.

Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του Μπέζος υπολογίζεται στα 124 δισ. δολάρια, κατατάσσοντας τον στην 4η θέση των πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου. Η περιουσία του 58χρονου είχε φτάσει ακόμα και τα 200 δισ. δολάρια, αλλά η μεγάλη πτώση στη μετοχή της Amazon (γράφει απώλειες 40% στην Wall Street από την αρχή του 2022 έως και σήμερα) «ροκάνισε» την αξία του Μπέζος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η πρώην σύζυγός του Μπέζος, Μακένζι Σκοτ, έχει διαθέσει 12,8 δισ. δολάρια σε φιλανθρωπίες από το 2020 έως σήμερα, σχεδόν 500% περισσότερα από τα περίπου 2,5 δισ. δολάρια που έχει δωρίσει ο Μπέζος στη ζωή του για παρόμοιες δράσεις μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται πως ο Μπέζος έχει αρνηθεί να υπογραμμάζει την πρωτοβουλία Giving Pledge, που έχουν υπογράψει οι δισεκατομμυριούχοι Γουόρεν Μπάφετ και Μπιλ Γκέιτς, δωρίζοντας το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους φιλανθρωπικές δράσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βραβεύτηκε για το φιλανθρωπικό του έργο ο Τζεφ Μπέζος

gazzetta
gazzetta reader insider insider