Γερμανία: Ανάγκη για μείωση 30% της κατανάλωσης φυσικού αερίου «βλέπει» το Ινστιτούτο Κοπέρνικος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Ανάγκη για μείωση 30% της κατανάλωσης φυσικού αερίου «βλέπει» το Ινστιτούτο Κοπέρνικος
Περίπου κατά 1/3 λιγότερο φυσικό αέριο θα πρέπει να καταναλώσουν οι βιομηχανίες, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά στην Γερμανία.

Περίπου κατά 1/3 λιγότερο φυσικό αέριο θα πρέπει να καταναλώσουν οι βιομηχανίες, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά στην Γερμανία, επισημαίνουν σε έρευνα τους οι ερευνητές του πρότζεκτ Αριάδνη στο Ινστιτούτο Κοπέρνικος, την οποία επικαλούνται γερμανικά δημοσιεύματα.

Εάν επιτευχθεί εξοικονόμηση σε τέτοιο επίπεδο τότε μπορεί να επιτευχθεί η δημιουργία αποθεμάτων φυσικού αερίου, εξασφαλίζοντας την ενεργειακή σταθερότητα της χώρας ανεξαρτήτως τυχόν διαταραχών στην αγορά από έλλειψη στους προμηθευτές. Επιπροσθέτως, οι 30 ερευνητές που συμμετείχαν στη μελέτη, που παρουσιάστηκε σήμερα στο Βερολίνο, θεωρούν πως η μείωση κατά 30% θα οδηγήσει στο να μπει «φρένο» στις αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου, αλλά και περιοριστεί η εξάρτηση από τις εισαγωγές.

Μέσω πολλαπλών μοντέλων και σεναρίων, οι ερευνητές στόχευαν στην εύρεση μίας διεξόδου για τη Γερμανία από την ενεργειακή κρίση. Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η μελέτη καταδεικνύει την υψηλή συσχέτιση ανάμεσα στην ενεργειακή ασφάλεια και την περιβαλλοντική προστασία. Συγκεκριμένα, ο ως άνω περιορισμός της κατανάλωσης φυσικού αερίου θα οδηγήσει σε περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 50 εκατ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο σε σχέση με τη μέση τιμή από τα έτη 2017 έως 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αέριο: Κόμβος ανεφοδιασμού σε Ελλάδα και Βαλκάνια η Ρεβυθούσα με «όχημα» το LNG

Trade Republic: Ντεμπούτο στην Ελλάδα για την startup που θέλει να «εκδημοκρατήσει» τις επενδύσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider