Τέλη Νοεμβρίου οι προσφορές για έργο απορριμμάτων στη Δυτική Αττική

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλη Νοεμβρίου οι προσφορές για έργο απορριμμάτων στη Δυτική Αττική
Στις 28/11 οι προσφορές για τη σύμβαση των 98 εκατ. ευρώ του ΕΔΣΝΑ. Ποιο είναι το project. Η «εγκατεστημένη» κοινοπραξία των «Intrakat– Μεσόγειος ΑΕ – WATT AE».

Στις 28 Νοεμβρίου 2022 τέθηκε η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προφορών του ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Παροχή των υπηρεσιών λειτουργίας, συντήρησης και επαύξησης δυναμικότητας των μονάδων επεξεργασίας στραγγισμάτων της Ο.Ε.Δ.Α. Δυτικής Αττικής», που μόλις προ εβδομάδας αποκάλυψε το insider.gr ότι «βγαίνει» προς δημοπράτηση.

Πρόκειται για σύμβαση η οποία με τις βασικές εργασίες (54 εκατ. ευρώ) και το δικαίωμα προαίρεσης (41 εκατ. ευρώ) μαζί με ρήτρες αναπροσαρμογής θα φτάσει τα 98,38 εκατ. ευρώ για τα προσεχή 4 έτη. Η αποσφράγιση θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ.

Η υφιστάμενη σύμβαση λήγει το Δεκέμβριο του 2022 και συνεπώς συντρέχουν κατεπείγοντες λόγοι δημοσίου συμφέροντος για την άμεση επαναδημοπράτηση του έργου.

Η κοινοπραξία «Intrakat– Μεσόγειος ΑΕ – WATT AE»

Υπενθυμίζεται ότι η Κοινοπραξία «Intrakat– Μεσόγειος ΑΕ – WATT AE» είχε αναλάβει παλιότερα, με ορίζοντα την 4ετία 2018-2022, την «Επέκταση, Λειτουργία, Συντήρηση Μονάδας Επεξεργασίας Στραγγισμάτων ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων, Δυτ. Αττικής». Πρόκειται για υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης της Μονάδας Επεξεργασίας Στραγγισμάτων του ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής, καθώς και διαχείριση των παραγόμενων προϊόντων και αποβλήτων. Επίσης, για εργασίες αναβάθμισης & κατασκευής νέων υποδομών διαχείρισης των παραγόμενων παραπροϊόντων από τη μονάδα επεξεργασίας στραγγισμάτων καθώς και επέκταση των έργων συλλογής στραγγισμάτων από τους χώρους του ΧΥΤΑ.

Μένει κατά συνέπεια να φανεί αν η εν λόγω κοινοπραξία έχει σημαντικό πλεονέκτημα καθώς εδώ και χρόνια «τρέχει» τη σύμβαση ή ο ανταγωνισμός θα διεκδικήσει το project αυτό.

Το αντικείμενο του έργου

Το αντικείμενο του διαγωνισμού παροχής υπηρεσιών αφορά στην τακτική λειτουργία, συντήρηση και συνολική ευθύνη του συνόλου των εγκαταστάσεων των Μονάδων Επεξεργασίας Στραγγισμάτων (ΜΕΣ) της ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής και την λειτουργία και συντήρηση των επιπρόσθετων εγκαταστάσεων. Ειδικότερα, το αντικείμενο της σύμβασης παροχής υπηρεσιών αφορά στην τακτική λειτουργία, συντήρηση και συνολική ευθύνη επί σαράντα οκτώ (48) μήνες με δυνατότητα προαίρεσης για άλλους σαράντα οκτώ (48) μήνες του συνόλου των εγκαταστάσεων των Μονάδων Επεξεργασίας Στραγγισμάτων (ΜΕΣ) της ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής συνολικής δυναμικότητας επεξεργασίας 700 μ3/ημέρα και την επαύξηση της δυναμικότητας επεξεργασίας αυτών σε 1.300 μ3 /ημέρα, με δυνατότητα προαίρεσης για επιπρόσθετη επαύξηση 200 μ3/ημέρα και την λειτουργία και συντήρηση των επιπρόσθετων εγκαταστάσεων.

Περιγραφή των δικαιωμάτων προαίρεσης

Υφίσταται δικαίωμα προαίρεσης: 1. στην παράταση διάρκειας της σύμβασης σαράντα οκτώ (48) μήνες, όσον αφορά στις υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας στραγγισμάτων της Ο.Ε.Δ.Α. Δυτ. Αττικής. 2. Στην επιπρόσθετη επαύξηση της δυναμικότητας κατά 200 μ3/ ημέρα και στις υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης των αντίστοιχων επιπρόσθετων εγκαταστάσεων έως εβδομήντα δύο (72) μηνών.

Όσον αφορά στο αντικείμενο της σύμβασης, περιλαμβάνονται οι εξής ενέργειες:

  1. H αποδοτική λειτουργία και συντήρηση της Μονάδας Επεξεργασίας Στραγγισμάτων του ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων Δυτικής Αττικής τμήμα ΙΙ (υφιστάμενη εγκατάσταση).
  2. H αποδοτική λειτουργία και συντήρηση της Μονάδας Επεξεργασίας Στραγγισμάτων του ΧΥΤΑ Φυλής Δυτικής Αττικής Α’ Φάση (υφιστάμενη εγκατάσταση).
  3. Η αποδοτική λειτουργία και συντήρηση της Κινητής Μονάδας Επεξεργασίας Στραγγισμάτων (υφιστάμενη εγκατάσταση).
  4. Η λειτουργία και συντήρηση των έργων συλλογής στραγγισμάτων που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή ομαλοποίησης βορειοανατολικά της ΟΕΔΑ.
  5. H επαύξηση της συνολικής ημερήσιας δυναμικότητας επεξεργασίας στραγγισμάτων στα 1.300 m³ (κυβικά μέτρα) ανά ημέρα με συμπληρωματικές – συνοδές χημικοτεχνικές, μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας. Η ανάκτηση του καθαρού προϊόντος από τα στραγγίσματα, κατάλληλου για άρδευση, πριν το στάδιο της επεξεργασίας της άλμης θα είναι τουλάχιστον 90%, η παραγωγή παραπροϊόντων θα είναι κατά μέγιστο 10%.
  6. H μετεγκατάσταση εντός της Ο.Ε.Δ.Α. Δυτ. Αττικής από το νυν τμήμα των Α. Λιοσίων σε κατάλληλο χώρο εντός της ΟΕΔΑ, κατά τρόπο άρτιο, έντεχνο, λειτουργικό και αποδοτικό εξακολουθώντας την αποδοτική λειτουργία – συντήρησή του.
  7. Η προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση νέας διάταξης επεξεργασίας άλμης.
  8. Ο εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση των τριών (3) υφιστάμενων μονάδων Αντίστροφης Όσμωσης καθώς και των πέντε (5) υφιστάμενων θερμικών μονάδων Εξάτμισης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σ. Κόκκαλης – Intracom Holdings: Τι ετοιμάζει με τον real estate βραχίονα του εισηγμένου private equity; - Τα σχέδια του γκρουπ

Πετρόπουλος: Η συμφωνία στην «επαγγελματική» ηλεκτροκίνηση με την BYD (με μέτοχο τον Μπάφετ) και το νέο deal στα «πράσινα» ΙΧ

Δασικοί χάρτες: Πώς ξεμπλοκάρουν εκτάσεις που έχουν χαρακτηριστεί αναδασωτέες

gazzetta
gazzetta reader insider insider