Η Γέλεν ζητά άμεση αποδέσμευση των κονδυλίων για στήριξη της Ουκρανίας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Γέλεν ζητά άμεση αποδέσμευση των κονδυλίων για στήριξη της Ουκρανίας
Σε συνάντηση της ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ με τον υπουργό Οικονομικών της Ουκρανίας, Σέρχι Μαρτσένκο.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, κάλεσε τους ομολόγους της στη Δύση να στηρίξουν οικονομικά την Ουκρανία και να επιταχύνουν τις εκταμιεύσεις των κονδυλίων που έχουν εγκρίνει για ενίσχυση της χώρας στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Σε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Ουκρανίας, Σέρχι Μαρτσένκο, η Γέλεν δήλωσε πως «πριν από δύο εβδομάδας, το Κογκρέσο ενέκρινε κονδύλι απευθείας ενίσχυσης στην Ουκρανία, ύψους 4,5 δισ. δολαρίων, το οποίο θα παραλάβει η ουκρανική κυβέρνηση μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Δεσμευόμαστε να φέρουμε αυτά τα χρήματα σε εσάς όσο το δυνατό πιο γρήγορα» ανέφερε η Γέλεν στον Ουκρανό ομόλογο της, μετέδωσε το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό: Οι ενέργειες εργοδότη ή εργαζόμενου που συνιστούν καταγγελία σύμβασης εργασίας

Κυρανάκης: Σταδιακή κατάργηση των τρόλεϊ και 24ωρο Μετρό τα Σάββατα από 13 Σεπτεμβρίου

«Έξυπνοι» μετρητές: Σε τηλεμέτρηση ήδη πάνω από 1 εκατ. καταναλωτές - 1,4 δισ. ευρώ για πλήρη επέκταση

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider