Γαλλία: Οι απεργίες στα διυλιστήρια έχουν αυξήσει 70% τις εισαγωγές ντίζελ τον Οκτώβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Οι απεργίες στα διυλιστήρια έχουν αυξήσει 70% τις εισαγωγές ντίζελ τον Οκτώβριο
Οι απεργίες έχουν βγάλει εκτός παραγωγής πάνω από το 60% της συνολικής δυνατότητας παραγωγής των γαλλικών διυλιστηρίων.

Ραγδαία αύξηση κατέγραψαν οι εισαγωγές πετρελαίου ντίζελ στη Γαλλία για το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, έχοντας σημειώνει ήδη άνοδο 70% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, εν μέσω των απεργιών που κάνουν εργαζόμενοι σε μεγάλα διυλιστήρια της χώρας ζητώντας αύξηση των μισθών του.

Σύμφωνα με στοιχεία από την εταιρεία ανάλυσης Vortexa, εντός του Οκτωβρίου οι εισαγωγές ντίζελ στη Γαλλία ανέρχονται σε 590.000 βαρέλια ανά ημέρα, αυξημένες κατά 37% από τον Οκτώβριο του 2021 και στο υψηλότερο επίπεδο τους απ' όταν άρχισε να γίνεται η καταγραφή των σχετικών στοιχείων το 2016, μετέδωσε το Reuters.

Οι απεργιακές κινητοποίησεις έχουν βγάλει εκτός παραγωγής πάνω από το 60% της συνολικής δυνατότητας παραγωγής των γαλλικών διυλιστηρίων -περίπου 740.000 βαρέλια ανά ημέρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η γαλλική κυβέρνηση ανέφερε την Τρίτη πως μελετά σχέδιο για τη λήξη των απεργιών.

«Η κυβέρνηση ζητεί να αρθούν όλα τα μπλόκα χωρίς καθυστέρηση. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας, αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να τους αναγκάσουμε να τα άρουν», προειδοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ολιβιέ Βεράν, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί «πολύ γρήγορα», η κυβέρνηση ενδέχεται «να άρει τον αποκλεισμό, να ανοίξει και πάλι την πρόσβαση στις αποθήκες καυσίμων και τα διυλιστήρια και στη συνέχεια να επιτάξει επαρκές προσωπικό ώστε να μπορέσει να εξομαλυνθεί η κατάσταση», εξήγησε ο Βεράν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Το Ιράκ δεν αντέχει τη μείωση της παραγωγής που αποφάσισε ο ΟΠΕΚ+

gazzetta
gazzetta reader insider insider