ESM: Ο Christophe Frankel προσωρινός Διευθύνοντας Σύμβουλος από τις 8 Οκτωβρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ESM: Ο Christophe Frankel προσωρινός Διευθύνοντας Σύμβουλος από τις 8 Οκτωβρίου
Ο διορισμός ισχύει από τις 8 Οκτωβρίου 2022, όταν λήγει η θητεία του σημερινού Διευθύνοντος Συμβούλου του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο αναπληρωτής διευθύνοντας σύμβουλος του ESM, Christophe Frankel, διορίστηκε ως προσωρινός Διευθύνοντας Σύμβουλος από το Συμβούλιο των Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, το οποίο περιλαμβάνει τους 19 υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο κ. Frankel θα ασκεί τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 ή και σε προγενέστερη ημερομηνία κατά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου που θα διοριστεί από το Συμβούλιο των Διοικητών.

Ο διορισμός ισχύει από τις 8 Οκτωβρίου 2022, όταν λήγει η θητεία του σημερινού Διευθύνοντος Συμβούλου του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Ξεκινήσαμε τη διαδικασία επιλογής νέου Διευθύνοντος Συμβούλου με τέσσερις εξαιρετικούς υποψηφίους, αλλά κανένας από αυτούς δεν κατάφερε να καλύψει το πολύ υψηλό όριο του 80% των ψήφων. Ως εκ τούτου, για να διασφαλίσει τη συνέχεια στη διεξαγωγή των τρεχουσών εργασιών του ESM, το Διοικητικό Συμβούλιο διόρισε τον Christophe Frankel να ηγηθεί του ESM σε προσωρινή βάση. Ο κ. Frankel υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος από τη δημιουργία του ESM το 2012 και έχει εξαιρετικό επαγγελματικό υπόβαθρο στον τομέα των χρηματοοικονομικών και των χρηματοπιστωτικών αγορών. Θα ήθελα να επωφεληθώ της ευκαιρίας για να ευχαριστήσω τον Klaus Regling για τις ακούραστες προσπάθειές του και τα αξιοσημείωτα επιτεύγματά του στην καθιέρωση και την ανάπτυξη του ESM σε έναν αξιόπιστο θεσμό, μια άγκυρα χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη», δήλωσε ο Paschal Donohoe, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM.

«Τα δέκα χρόνια μου στο τιμόνι του ESM ήταν μια περίοδος πρόκλησης για την Οικονομική και Νομισματική Ένωση. Χάρη στη σκληρή δουλειά όλων των μελών του προσωπικού, μπορέσαμε τα μέλη του ESM να βοηθήσουμε να πλοηγηθούμε σε δύσκολες κρίσεις και να διατηρήσουμε τη ζώνη του ευρώ ενωμένη. Ως αποτέλεσμα προσαρμογών και μεταρρυθμίσεων σε εθνικό επίπεδο και αρκετών νέων θεσμών που δημιουργήθηκαν τα τελευταία 12 χρόνια - συμπεριλαμβανομένου του EFSF και του ESM - η Ευρωζώνη είναι πιο ανθεκτική και καλύτερα προετοιμασμένη σήμερα για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Αφήνω τον ESM στα πολύ αρμόδια χέρια του αναπληρωτή μου, Christophe Frankel, και του διοικητικού συμβουλίου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Christophe Frankel για την ανάληψη της ηγεσίας του ιδρύματος μέχρι να βρεθεί μια μόνιμη λύση», δήλωσε ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος του ESM,Klaus Regling.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Fioretti (ESM): Εφικτή η εξασφάλιση της επενδυτικής βαθμίδας από την Ελλάδα το 2023

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ρέγκλινγκ: Οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στο επίκεντρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider