Η Γερμανία θα βασιστεί στην πυρηνική ενέργεια για να αποτρέψει ελλείψεις τον χειμώνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Γερμανία θα βασιστεί στην πυρηνική ενέργεια για να αποτρέψει ελλείψεις τον χειμώνα
Υπό τον φόβο των διακοπών ρεύματος, η Γερμανία θα βασιστεί στην πυρηνική ενέργεια.

Η Γερμανία είναι πολύ πιθανό να παρατείνει τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας και το επόμενο έτος την πρόληψη του κινδύνου blackout τον χειμώνα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε να ενεργοποιήσει πυρηνικά εργοστάσια πέρα ​​από το τέλος του τρέχοντος έτους, αν χρειαστεί, αντιστρέφοντας τις προβλέψεις για το οριστικό κλείσιμο των εγκαταστάσεων υπό τον φόβο διακοπών ρεύματος.

«Είμαστε ήδη σε μια κατάσταση τώρα όπου ίσως γίνει απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί η πυρηνική ενέργεια για την ασφάλεια του δικτύου», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ σε ένα συνέδριο στο Βερολίνο που διοργάνωσε το περιοδικό Der Spiegel.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις δυσκολίες στις πυρηνικές εγκαταστάσεις στη γειτονική Γαλλία κι αυτός είναι ένας λόγος που η Γερμανία μπορεί να χρειαστεί να διατηρήσει τους αντιδραστήρες της να τρέχουν για να αντιμετωπίσουν πιθανές ελλείψεις στα νότια της χώρας.

Το Βερολίνο αποφάσισε να επεκτείνει τη «ζωή» του εργοστασίου ISAR-2 της EON SE στη Βαυαρία, στο Neckarwestheim και στο Baden-Wuerttemberg, το οποίο ανήκει στην Enbw AG, μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Η πυρηνική ενέργεια αντιπροσώπευε το 6% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με περισσότερο από 30% που είχε ο άνθρακας, 13% το φυσικό αέριο ενώ σχεδόν το ήμισυ ήταν από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου της αιολικής και της ηλιακής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στέλεχος του FDP είπε «αρουραίο» τον Ερντογάν - Για εξηγήσεις o Γερμανός πρέσβης στην Τουρκία

Bloomberg Economics: Χειρότερη από το 2009 η ύφεση στην Ευρώπη αν δεν βρει λύση στο ενεργειακό

Επιστολή Σκρέκα στην ΕΕ: Ταμείο 80 δισ. ευρώ για να αντιμετωπιστούν οι υψηλές τιμές φυσικού αερίου