Βρετανία: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1974 η ανεργία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1974 η ανεργία
Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1974 υποχώρησε το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο για τους τρεις μήνες έως τον Ιούλιο.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1974 υποχώρησε το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο για τους τρεις μήνες έως τον Ιούλιο, ενώ η αύξηση των μισθών επιταχύνθηκε, σε μια ένδειξη ότι η αγορά εργασίας παρέμεινε δύσκολη παρά τη χαλάρωση της ζήτησης εργασίας.

Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 3,6% το τρίμηνο έως τον Ιούλιο, χαμηλότερα από το 3,8% το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS). Οικονομολόγοι, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, ανέμεναν ότι το ποσοστό ανεργίας θα αυξηθεί στο 3,9%.

Η μείωση της ανεργίας συνοδεύτηκε από την αύξηση του ποσοστού αεργίας, το οποίο ενισχύθηκε κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες στο 21,7%.

Παράλληλα, η απασχόληση αυξήθηκε περαιτέρω τον Αύγουστο. Ο αριθμός των μισθωτών ενισχύθηκε κατά 71.000 σε μηνιαία βάση, αμετάβλητος από την αύξηση κατά 77.000 που καταγράφηκε τον Ιούλιο.

Σημειώνεται πως η αύξηση των μισθών επιταχύνθηκε καθώς οι εργοδότες ενίσχυσαν τις προσπάθειές τους να διατηρήσουν το προσωπικό. Τα μέσα εβδομαδιαία κέρδη, εξαιρουμένων των μπόνους, το τρίμηνο έως τον Ιούλιο αυξήθηκαν 5,2% σε ετήσια βάση, από αύξηση 4,7% που καταγράφηκε το προηγούμενο τρίμηνο. Προσαρμοσμένα για τον πληθωρισμό, τα κέρδη χωρίς μπόνους μειώθηκαν 2,8%.

Επίσης, ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο διαμορφώθηκε σε 1,266 εκατ., σημειώνοντας μείωση 34.000 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και τη μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση των τελευταίων δύο ετών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αρμενία - Αζερμπαϊτζάν: Συγκρούσεις στα σύνορα - Οι ΗΠΑ απευθύνουν έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών

ΗΠΑ - Twitter: O Πέιτερ Ζάτκο, γνωστός χάκερ ως "Mudge" καταθέτει στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας

Τσεχία: Εγκρίθηκε το πλαφόν στην ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider