Γιατί δυσκολεύεται ο ευρωπαϊκός αιολικός κλάδος - Τι προτείνει η WindEurope

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γιατί δυσκολεύεται ο ευρωπαϊκός αιολικός κλάδος - Τι προτείνει η WindEurope
Η διεθνής ενεργειακή κρίση έχει επηρεάσει και τον αιολικό κλάδο στην Γηραιά Ήπειρο

Η διεθνής ενεργειακή κρίση έχει επηρεάσει και τον αιολικό κλάδο στην Γηραιά Ήπειρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας WindEurope.

Σύμφωνα με γραφιστική έκθεση της Ένωσης, οι πέντε κατασκευαστές ανεμογεννητριών της Ευρώπης λειτουργούν όλοι με ζημία, ενώ επενδύσεις ΑΠΕ στην Ευρώπη, που έχουν κλειδώσει χαμηλές σταθερές τιμές, κινδυνεύουν να μην υλοποιηθούν εξαιτίας της αύξησης του κόστους υλικών και μεταφορών. Συνεπώς, οι καταναλωτές συνεχίζουν να πιέζονται εξαιτίας των υψηλών τιμών ενέργειας.

Για αυτό, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προσπαθούν να παρέμβουν επί του ζητήματος. Για παράδειγμα, πρόσφατα η Γαλλία ανακοίνωσε τη δυνατότητα για νέα αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα, να πωλούν την ηλεκτρική τους ενέργεια απευθείας στην αγορά για κάποια περίοδο πριν ενεργοποιήσουν τις συμβάσεις που έχουν κατοχυρώσει.

Οι προτάσεις της Ένωσης

Με το παρακάτω γράφημά της, η WindEurope καταθέτει και άλλες προτάσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι ακόλουθες:

- Να εφαρμόζεται κάποιος δείκτης (index) στη τιμή των διαγωνισμών ώστε να αντανακλούν τις πιθανές αυξήσεις στις τιμές των υλικών.

- Να απλοποιηθούν και να επιταχυνθούν οι αδειοδοτικές διαδικασίες για τις ΑΠΕ

- Να διοχετευθούν κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και του REPowerEU στην ευρωπαϊκή εφοδιαστική αλυσίδα αιολικής ενέργειας.

Συγκεκριμένα:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τραμπ: Επαφή με Πούτιν για συνάντηση με Ζελένσκι και τριμερή - FT: Αγορές όπλων 100 δισ. δολ. από Κίεβο

Τόσο κοστίζει το γιοτ του ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Σίτι που έφτασε στην Καλαμάτα

Τζόκερ: Δύο νικητές στην mega κλήρωση των 28,8 εκατ. ευρώ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider