Ευρωζώνη: Σε χαμηλό 19 μηνών η επιχειρηματική εμπιστοσύνη - Απαισιοδοξία για την πορεία των τιμών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωζώνη: Σε χαμηλό 19 μηνών η επιχειρηματική εμπιστοσύνη - Απαισιοδοξία για την πορεία των τιμών
Οι προσδοκίες των καταναλωτών για το κατά πόσο οι τιμές θα υποχωρήσουν μέσα στο επόμενο 12μηνο υποχώρησαν για 5ο συνεχόμενο μήνα.

Νέα πτώση κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα στην Ευρωζώνη για τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη που καταρτίζει η Κομισιόν.

Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 97,6 μονάδες έναντι 98,9 μονάδων τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 98 μονάδες.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο του δείκτη από τον Ιανουάριο του 2021, σύμφωνα με τους Financial Times, όταν η Ευρωζώνη «πάλευε» με τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι προσδοκίες των επιχειρήσεων για τις τιμές πώλησης υποχώρησαν για 4ο συνεχόμενο μήνα στους κλάδους της βιομηχανίας και των υπηρεσιών, ενώ στο κλάδο του λιανεμπορίου σημειώθηκε πτώση για 2ο συνεχόμενο μήνα.

Εν μέσω του καλπάζοντα πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, οι προσδοκίες των καταναλωτών για το κατά πόσο οι τιμές θα υποχωρήσουν μέσα στο επόμενο 12μηνο υποχώρησαν για 5ο συνεχόμενο μήνα.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη η Eurostat ανακοινώνει τα προκαταρκτικά στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ κατά τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ: Αυξήθηκε ο δανεισμός προς τις επιχειρήσεις της Ευρωζώνης τον Ιούλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider