Μπόστιτς (Fed): Αύξηση των επιτοκίων κατά 0,5% τον Σεπτέμβριο - Πρόωρη η συζήτηση για μειώσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπόστιτς (Fed): Αύξηση των επιτοκίων κατά 0,5% τον Σεπτέμβριο - Πρόωρη η συζήτηση για μειώσεις
Υπέρ μίας  ηπιότερης αύξησης των βασικών επιτοκίων εκ μέρους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ κατά τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου τάσσεται ο επικεφαλής της Ατλάντα Fed, Ράφαελ Μπόστιτς.

Υπέρ μίας ηπιότερης αύξησης των βασικών επιτοκίων εκ μέρους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ κατά τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου τάσσεται ο επικεφαλής της Ατλάντα Fed, Ράφαελ Μπόστιτς, στον απόηχο της μικρής αποκλιμάκωσης του δείκτη PCE, ο οποίος αποτελεί τον προτιμώμενος δείκτης μέτρησης του πληθωρισμού για την Fed.

«Θεωρώ πως μία αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο είναι η ενδεδειγμένη» ανέφερε χαρακτηριστικά την Παρασκευή το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «θα πρέπει να αναμένουμε και τα επικαιροποημένα στοιχεία πριν την προσεχή συνάντησή μας».

Σύμφωνα με το Bloomberg, o επικεφαλής της Ατλάντα Fed τόνισε πως «η οικονομία φαίνεται πως ανταποκρίνεται στις δράσεις της Τράπεζας», συμπληρώνοντας πως «πρέπει να φροντίσουμε να μην αντιδράσουμε υπερβολικά».

Καταλήγοντας, ο Ράφαελ Μπόστιτς υπογράμμισε πως θεωρεί πρόωρη «στην παρούσα φάση» κάθε συζήτηση για μείωση των επιτοκίων το 2023.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, στην ομιλία του στο ετήσιο συμπόσιο Jackson Hole, o επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ επιβεβαίωσε τη θέση πως «η Τράπεζα θα χρησιμοποιήσει δυναμικά τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της ώστε να επιτεθεί στον πληθωρισμό», ενώ τόνισε πως η απόφαση της Fed να συνεχίσει τις αυξήσεις στα βασικά της επιτόκια, θα «προκαλέσει πόνο» στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάουελ (Fed): Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε τον πληθωρισμό - Οι αυξήσεις επιτοκίων θα είναι επίπονες

Wall Street: Μόνο πέντε μετοχές του S&P 500 «γλύτωσαν» το sell off - «Καπνός» 63,8 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider