Πάνω από τις προβλέψεις ο πληθωρισμός στη Γαλλία τον Ιούλιο - Στο 6,8%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από τις προβλέψεις ο πληθωρισμός στη Γαλλία τον Ιούλιο - Στο 6,8%
Τη μεγαλύτερη άνοδο σε ετήσιο επίπεδο κατέγραψαν οι τιμές της ενέργειας (+28,7% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021) και οι τιμές των τροφίμων (+6,7%).

Νέα άνοδο κατέγραψε ο πληθωρισμός στη Γαλλία για τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας (Insee), επιβεβαιώνοντας το πρόβλημα των υψηλών τιμών στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Ο ετήσιος πληθωρισμός, εναρμονισμένος με τις τιμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαμορφώθηκε στο 6,8% έναντι 6,5% τον Ιούνιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 6,7%.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο εναρμονισμένος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 03% από 0,9% τον Ιούνιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 0,2%.

Ο γενικός πληθωρισμός της Γαλλίας σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 6,1% έναντι 5,8% τον Ιούνιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 6%. Σε μηνιαίο επίπεδο, ο γενικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,3% από 0,7% τον Ιούνιο, εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ανά κλάδους της οικονομίας, τη μεγαλύτερη άνοδο σε ετήσιο επίπεδο κατέγραψαν οι τιμές της ενέργειας (+28,7% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021) και οι τιμές των τροφίμων (+6,7%).

Υπενθυμίζεται πως ο πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στο 8,5%, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Πάνω από τις προβλέψεις το ΑΕΠ

Νωρίτερα, η Insee ανακοίνωσε πως η γαλλική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,5% στο β' τρίμηνο του 2022, έναντι ανάπτυξης 0,2% στο α' τρίμηνο του έτους. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ανάπτυξη 0,2%.

Σε ετήσια βάση, το γαλλικό ΑΕΠ «έτρεξε» με ρυθμό 4,2% για το β' τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 3,7%.

Το εμπόριο συνέβαλε στην ανάπτυξη κατά 0,4% και οι επενδύσεις κεφαλαίων κατά 0,5%, ενώ αντίθετα πτώση κατέγραψε η εγχώρια κατανάλωση, ανέφερε το MarketWatch.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider