Γερμανία: Το ΔΝΤ «έκοψε» σχεδόν στο μισό τον στόχο για το ΑΕΠ - Στο 7,7% ο πληθωρισμός το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Το ΔΝΤ «έκοψε» σχεδόν στο μισό τον στόχο για το ΑΕΠ - Στο 7,7% ο πληθωρισμός το 2022
Το Ταμείο τονίζει πως η μεγαλύτερη απειλή για τη Γερμανία είναι ένας διαρκής αποκλεισμός από τις ρωσικές εξαγωγές αερίου στην Ευρώπη.

Σε σημαντική υποβάθμιση των προβλέψεων του για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας προχώρησε το ΔΝΤ, με το ΔΝΤ να αναθεωρεί παράλληλα την εκτίμηση του για την πορεία του πληθωρισμού στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, που δοκιμάζεται από την ενεργειακή κρίση και τις επιπτώσεις του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Ταμείο, η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,2% το 2022 και 0,8% το 2023. Στην πρόβλεψη του Μαΐου, το ΔΝΤ έκανε λόγο για ανάπτυξη 2% τόσο για το τρέχον όσο και το επόμενο έτους.

Για τον πληθωρισμό στη Γερμανία, το Ταμείο αναμένει πως αυτός θα διαμορφωθεί στο 7,7% για το 2022 και στο 4,8% για το 2023, έναντι 6,5% και 3,5% αντίστοιχα που προέβλεπε τον Μάιο.

Στη σχετική έκθεση, το ΔΝΤ τονίζει πως η μεγαλύτερη απειλή για τη Γερμανία είναι ένας διαρκής αποκλεισμός από τις ρωσικές εξαγωγές αερίου στην Ευρώπη.

«Η αβεβαιότητα είναι πολύ υψηλή, με την πρόβλεψη για την ανάπτυξη να μειώνεται και την πρόβλεψη για τον πληθωρισμό να αυξάνεται» αναφέρει το Ταμείο, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Με μετακύλιση κόστους στους καταναλωτές η κρατική διάσωση της Uniper

Γερμανία: Ισχυρή άνοδος για τις τιμές παραγωγού τον Ιούνιο λόγω ενέργειας

Βρετανία: Νέο πληθωριστικό ρεκόρ 40ετίας - Στο 9,4% τον Ιούνιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider