Την Τρίτη οι ανακοινώσεις για τα καύσιμα - Στις 250.000 αιτήσεις για το power pass

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την Τρίτη οι ανακοινώσεις για τα καύσιμα - Στις 250.000 αιτήσεις για το power pass
Οι ανακοινώσεις θα γίνουν κατά την έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου και στις 15:00 θα ακολουθήσει η εξειδίκευση των μέτρων στο υπουργείο Οικονομικών. 

Τελευταία Ενημέρωση 17:43

Την Τρίτη θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τα καύσιμα και το νέο fuel pass, καθώς ολοκληρώθηκε σύσκεψη στο Μαξίμου, όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου. Επεσήμανε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν κατά την έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου και στις 15:00 θα ακολουθήσει η εξειδίκευση των μέτρων από τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

«Συνεχίζονται την ίδια στιγμή οι έλεγχοι στην αγορά. Προχωρά η σφράγιση πρατηρίων που κατέχουν και εμπορεύονται νοθευμένα καύσιμα. Οι ημέρες σφράγισης θα κυμαίνονται από 10 έως 90», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, για την πλατφόρμα power pass, είπε πως από την Παρασκευή που άνοιξε η πλατφόρμα power pass μέχρι πριν από λίγο είχαν κατατεθεί 250.000 αιτήσεις, συμπληρώνοντας ότι από την 1η Ιουλίου μπαίνει νέο σύστημα τιμολόγησης στην ηλεκτρική ενέργεια που μεταξύ άλλων εξουδετερώνει τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

«Το εθνικό πρόγραμμα στήριξης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η Ελλάδα δαπανά περισσότερο από το 3% της ετήσιας παραγωγής της για να προστατεύσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η Ελλάδα και σε αυτή την παγκόσμια κρίση ηγείται και αποτελεί πρότυπο προς μίμηση για τη στήριξη της κοινωνίας», είπε, προσθέτοντας: «Η κυβέρνησή μας κάνει πράξη όλα όσα έχει εξαγγείλει. Είμαστε δίπλα στους πολίτες γιατί πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος. Μετατρέπουμε κάθε οικονομική δυνατότητα σε κοινωνικό κεκτημένο».

Επίσης, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις ΑΠΕ, με την οποία μπαίνει σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου ένα νέο σύστημα τιμολόγησης ηλεκτρικής ενέργειας, που προβλέπει παρεμβάσεις στην χονδρική αγορά, που ουσιαστικά εξουδετερώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής και θα έχουν ως αποτέλεσμα να περιοριστούν οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος από 70% έως 90%.

«Πάντοτε θέλουμε ανοιχτούς διαύλους με την Τουρκία»

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Ερντογάν για τους πρόσφυγες και την αντιμετώπισή τους από την Ελλάδα, καθώς και με τα δημοσιεύματα στην Τουρκία περί θέματος αποστρατικοποίησης ελληνικών νησιών που φημολογείται ότι θα θέσει η Άγκυρα ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι «κάθε ανάλογη προσπάθεια της Τουρκίας στο παρελθόν πήρε τις απαντήσεις της νηφάλια και τεκμηριωμένα. Σε ότι αφορά τις ανυπόστατες και αστήρικτες κατηγορίες για το θέμα των μεταναστών η χώρα μας απαντά με πράξεις που σώζουν ζωές στο Αιγαίο και στον Έβρο. Θα είναι καλύτερα εάν οι Τούρκοι στρέψουν την προσοχή τους στα κυκλώματα των λαθροδιακινητών».

Ερωτώμενος για το τι θα προτάξει η Ελλάδα στη σύνοδο κορυφής σχετικά με την Τουρκία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι η χώρα μας «θα προτάξει την ανάγκη σταθερότητας στην περιοχή και την πλήρη εφαρμογή συνθηκών και διεθνούς δικαίου».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει πιθανότητα συνάντησης με τον κ. Ερντογάν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ είπε ότι «πάντοτε θέλουμε ανοιχτούς διαύλους με την Τουρκία, είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στις καλές σχέσεις αλλά και ανυποχώρητοι στα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στις συνεχείς δηλώσεις του κ. Ερντογάν και την αλλαγή ατζέντας από τον Τούρκο πρόεδρο, είπε ότι «δεν είναι δική μας δουλειά να ερμηνεύουμε τον κ. Ερντογάν. Η θέση μας είναι να αναδεικνύουμε οποιαδήποτε κατασκευή δεν μπορεί να σταθεί στην πραγματικότητα των Συνθηκών και την αλήθεια στο προσφυγικό».

Προσέθεσε πως «σε ότι αφορά τη συμπεριφορά της χώρας μας για το προσφυγικό μιλάνε τα περιστατικά όταν οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια και παρίσταται ανάγκη. Όλα τα περιστατικά που καταγγέλλονται ερευνώνται αλλά δεν επιβεβαιώνονται».

Ερωτώμενος για το εάν ο πρωθυπουργός ζητήσει κυρώσεις κατά της Τουρκίας στη Σύνοδο κορυφής, ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο πρωθυπουργός και στις διμερείς συνομιλίες με ξένους και στις Συνόδους Κορυφής ενημερώνει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο -εάν κρίνουμε από τις αντιδράσεις του κ. Ερντογάν- για την επιθετικότητα της τουρκικής πλευράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Power pass: Στις 235.000 οι αιτήσεις έως τώρα - Άνοιξε η πλατφόρμα για ΑΦΜ που λήγουν σε 2

Power Pass: Πώς θα διορθώσετε στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ τα στοιχεία της κύριας και φοιτητικής κατοικίας

Επιδότηση έως 710 ευρώ για αλλαγή συσκευής – Ετήσια εξοικονόμηση μέχρι 300 ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος 

gazzetta
gazzetta reader insider insider