ΗΠΑ: Δεύτερη μηνιαία πτώση ζήτησης για αεροπορικά εισιτήρια - Στα ύψη τα ναύλα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Δεύτερη μηνιαία πτώση ζήτησης για αεροπορικά εισιτήρια - Στα ύψη τα ναύλα
Δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία πτώση σημείωσαν οι αεροπορικές κρατήσεις στις ΗΠΑ τον Μάιο υποχωρώντας κατά 2,3%.

Δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία πτώση σημείωσαν οι αεροπορικές κρατήσεις στις ΗΠΑ, τον Μάιο, υποχωρώντας κατά 2,3%, την ίδια στιγμή που τα ναύλα των ταξιδιών εκτοξεύτηκαν στα ύψη σε σχέση με τα επίπεδα του 2019, σύμφωνα με έκθεση της Adobe που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Οι επιβάτες δαπάνησαν 8,3 δισ. δολάρια σε εισιτήρια εσωτερικού τον περασμένο μήνα, μια αύξηση 6,2% από τον Απρίλιο.

Μέχρι στιγμής φέτος, οι καταναλωτές ξόδεψαν περισσότερα από 37 δισ. δολάρια για πτήσεις εσωτερικού, σχεδόν διπλάσιο από αυτό που ξόδεψαν τους πρώτους πέντε μήνες του περασμένου έτους, όταν τα εμβόλια μόλις που είχαν κυκλοφορήσει ευρέως.

Παράλληλα οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια αυξήθηκαν εξαιτίας των υψηλών τιμών των καυσίμων, τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού και την αυξανόμενη ταξιδιωτική ζήτηση μετά από δύο χρόνια πανδημίας, σηματοδοτώντας ένα από τα πιο δραματικά παραδείγματα του αυξανόμενου πληθωρισμού φέτος.

Οι κρατήσεις ήταν ως επί το πλείστον ανθεκτικές, αν και δεν είναι σαφές εάν η ζήτηση θα διαρκέσει πέρα από την περίοδο αιχμής των ταξιδιών την άνοιξη και το καλοκαίρι, όταν οι αεροπορικές εταιρείες πραγματοποιούν το μεγαλύτερο μέρος των ετήσιων εσόδων τους.

«Δεν έχουμε δει ακόμη πλήγματα στις κρατήσεις αεροπορικών εταιρειών και οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για μια πιθανή επιβράδυνση μετά την κορύφωση των καλοκαιρινών ταξιδιών», έγραψε σε σημείωμα τη Δευτέρα ο Andrew Didora, αναλυτής αεροπορικών εταιρειών στην Bank of America.

Η United Airlines ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι αναζητήσεις για διεθνή ταξίδια αυξήθηκαν κατά 7% τις 72 ώρες από τότε που ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει την απαίτηση αρνητικού τεστ κορονοϊού στους διεθνείς ταξιδιώτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι ΗΠΑ αίρουν περιορισμούς στις αεροπορικές συνδέσεις με την Κούβα

United Airlines: Θετική αναθεώρηση εσόδων για το τρέχον τρίμηνο - Έμφαση στην αυξημένη ταξιδιωτική ζήτηση

ΗΠΑ: Άρση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης από την ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider