Ντάιμον (JPMorgan): Έρχεται «οικονομικός τυφώνας» - Προετοιμαστείτε

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντάιμον (JPMorgan): Έρχεται «οικονομικός τυφώνας» - Προετοιμαστείτε
Ο Ντάιμον επεσήμανε ότι η JPMorgan προετοιμάζεται για αυτή την αναταραχή με το να είναι συντηρητική με τον ισολογισμό της.

«Συναγερμό» για επερχόμενο «οικονομικό τυφώνα» σήμανε ο «ισχυρός άνδρας» της JPMorgan, Τζέιμι Ντάιμον, καθώς η οικονομία παλεύει ενάντια σε έναν άνευ προηγουμένου συνδυασμό προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένης της αυστηροποίησης της νομισματικής πολιτικής και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Αυτός ο τυφώνας είναι ακριβώς εκεί έξω στο δρόμο κατευθυνόμενος προς το μέρος μας», δήλωσε ενώπιον επενδυτών ο CEO του τραπεζικού κολοσσού σε συνέδριο που διοργανώθηκε από την AllianceBernstein Holdings την Τετάρτη, σύμφωνα με το Bloomberg. «Δεν ξέρουμε αν θα είναι μικρός ή η υπερθύελλα Σάντι. Καλύτερα να προετοιμαστείτε».

Ο Ντάιμον είπε στην ημέρα των επενδυτών της JPMorgan τον Μάιο ότι υπάρχουν «σύννεφα καταιγίδας» πάνω από την οικονομία των ΗΠΑ, αν και προσέθεσε ότι έκτοτε έχει επικαιροποιήσει αυτήν την πρόβλεψη σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Fed καθώς προσπαθεί να περιορίσει τον πληθωρισμό. «Αυτή τη στιγμή έχει λίγο ήλιο, τα πράγματα πάνε καλά, όλοι πιστεύουν ότι η Fed μπορεί να το χειριστεί», τόνισε.

Οι οικονομολόγοι της JPMorgan μείωσαν τον περασμένο μήνα τις προοπτικές ανάπτυξής για το β’ εξάμηνο του 2022 σε ποσοστό 2,4% από 3%, για το α’ εξάμηνο του 2023 σε 1,5% από 2,1% και για το β’ εξάμηνο του 2023 σε 1% από 1,4%.

Εκτιμούν πτώση της αγοράς μετοχών, υψηλότερα επιτόκια στεγαστικών δανείων και ισχυρότερο δολάριο σε σχέση με τους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ.

Ο Ντάιμον επεσήμανε ότι η JPMorgan προετοιμάζεται για αυτή την αναταραχή με το να είναι συντηρητική με τον ισολογισμό της.

«Θέλω κάπως να απορρίψω ξανά μη λειτουργικές καταθέσεις, κάτι που μπορούμε να κάνουμε σε μέγεθος, για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας ώστε να μπορούμε να εξυπηρετούμε πελάτες σε δύσκολες στιγμές», είπε. «Αυτό είναι το περιβάλλον με το οποίο έχουμε να κάνουμε».

Ωστόσο, απαρίθμησε την καταναλωτική δύναμη, τους αυξανόμενους μισθούς και τις άφθονες θέσεις εργασίας ως τα «φωτεινά σύννεφα» στην οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ντάιμον (JP Morgan): Δεδομένη η μεταβλητότητα στις αγορές - Πληθωρισμός και Ουκρανία οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι

Τζ. Ντάιμον προς Μπάιντεν: ΗΠΑ και Ευρώπη χρειάζονται «Σχέδιο Μάρσαλ» για ενεργειακή ανεξαρτησία

gazzetta
gazzetta reader insider insider