Ήπια αποκλιμάκωση στις τιμές του φυσικού αερίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια αποκλιμάκωση στις τιμές του φυσικού αερίου
Ήπια αποκλιμάκωση καταγράφεται στις τιμές των συμβολαίων φυσικού αερίου, υποχωρώντας κάτω από τα 100 ευρώ ανά MWh.

Ήπια αποκλιμάκωση καταγράφεται στις τιμές των συμβολαίων φυσικού αερίου, υποχωρώντας κάτω από τα 100 ευρώ ανά MWh.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο Ιουνίου TTF υποχωρεί κατά 2,28% στα 96,55 ευρώ ανά Mwh, ενώ του Ιουλίου και του Αυγούστου κινούνται πέριξ των 98,5 ευρώ ανά Mwh.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το insider.gr μια νέα διαμάχη αγωγών, για το φυσικό αέριο που μεταφέρεται από τη Ρωσία στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας, έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία, εγείροντας κίνδυνο να διαταράξει τη ροή του αερίου που διαρρέει την εμπόλεμη χώρα για πρώτη φορά από τη ρωσική εισβολή.

Το ρωσικό αέριο που ρέει μέσω ενός από τα δύο βασικά σημεία εισόδου προς την Ευρώπη -τον σταθμό Σοχρανίφκα- διακόπτεται από σήμερα καθώς οι ρωσικές δυνάμεις παρεμποδίζουν τη λειτουργία του, ανέφερε η GTSOU, διαχειρίστρια εταιρεία του συστήματος μεταφοράς αερίου της Ουκρανίας. Ενώ η GTSOU πρότεινε το καύσιμο να μεταφερθεί από αλλού για να αποφευχθούν οι διαταραχές στην προσφορά, ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom διεμήνυσε ότι δεν είναι τεχνικά εφικτό να μεταφερθεί η ροή φυσικού αερίου στην Ουκρανία σε έναν νέο σταθμό εισόδου.

Η Gazprom απάντησε ότι έλαβε την ειδοποίηση από το Κίεβο ότι οι ροές θα σταματήσουν από τις 7 το πρωί, τοπική ώρα και διαβεβαίωσε ότι εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της απέναντι στους αγοραστές αερίου στην Ευρώπη. Πρόσθεσε ότι δεν βλέπει καμία απόδειξη ότι υπάρχει ανωτέρα βία, ούτε κάποιο εμπόδιο που να δυσχεραίνει τη μεταφορά αερίου όπως προηγουμένως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider