Η Κάθι Γούντ βλέπει παγκόσμια ύφεση - Πυρά κατά της Fed για το sell off στις αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κάθι Γούντ βλέπει παγκόσμια ύφεση - Πυρά κατά της Fed για το sell off στις αγορές
Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε ύφεση και η πρόσφατη αστάθεια των αγορών είναι ένα σημάδι ότι οι επενδυτές εκτιμούν πως το σχέδιο της Fed να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, είναι πολύ επιθετικό.

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε ύφεση και η πρόσφατη αστάθεια των αγορών είναι ένα σημάδι ότι οι επενδυτές εκτιμούν πως το σχέδιο της Fed να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, είναι πολύ επιθετικό, δήλωσε η Κάθι Γούντ σε διαδικτυακό σεμινάριο.

Η Wood, της οποία το ARK Innovation ETF ξεπέρασε όλα τα άλλα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του ράλι της πανδημίας το 2020, είπε ότι η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης πιθανότατα θα ωφελήσει τον τύπο των καινοτόμων εταιρειών στις οποίες επενδύει το αμοιβαίο κεφάλαιο.

«Υπάρχουν πολλοί δείκτες για εμάς που υποδηλώνουν ότι βρισκόμαστε σε μια μικρή πτωτική αγορά» λόγω του αναμενόμενου σχεδίου της Fed να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης στις συνεδριάσεις της τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, είπε η Wood. «Οι αγορές μιλούν αρκετά δυνατά αυτή τη στιγμή και φαίνεται να θέτουν υπό αμφισβήτηση τη στρατηγική της Fed».

«Αν έχουμε δίκιο, τότε οι short θα αναγκαστούν να καλύψουν και σίγουρα ανυπομονούμε για εκείνη τη στιγμή», είπε η Wood.

Το ARK Innovation Fund 7,9 δισ. δολαρίων, το οποίο κέρδισε 2% στις συναλλαγές της Τρίτης, έχει υποχωρήσει 57,6% από τις αρχές του έτους. Συνολικά, το αμοιβαίο κεφάλαιο έχει πλέον μειωθεί σχεδόν κατά 75% από το υψηλό ρεκόρ του τον Φεβρουάριο του 2021 και κοντά στο χαμηλό των 34,69 δολαρίων που άγγιξε τον Μάρτιο του 2020 κατά την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Το αμοιβαίο κεφάλαιο πρόσθεσε μια θέση στην General Motors Co, ενώ η Tesla παραμένει η μεγαλύτερη συνολική θέση της.

Παρά τις απώλειές της, η ARK Innovation συνεχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον των επενδυτών. Το αμοιβαίο κεφάλαιο έλαβε θετικές καθαρές εισροές τις τελευταίες 4 εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων 455,7 εκατομμυρίων δολαρίων σε καθαρές εισροές την εβδομάδα που έληξε στις 4 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία της Lipper.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μέστερ: Η Fed δεν θα ρίξει την οικονομία σε μια διαρκή ύφεση

Γουόλερ: Η Fed δε θα κάνει τα λάθη της δεκαετίας του '70

gazzetta
gazzetta reader insider insider