Τροπολογία ΥΠΟΙΚ: Μέχρι το τέλος Μαΐου η πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τροπολογία ΥΠΟΙΚ: Μέχρι το τέλος Μαΐου η πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ
Το δρόμο για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ έως τις 31/5 ανοίγει τροπολογία του υπ. Οικονομικών η οποία κατατέθηκε στη Βουλή.  

Το δρόμο για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ έως τις 31 Μαΐου 2022 ανοίγει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών η οποία κατατέθηκε στη Βουλή, ενώ τονίζεται πως η τελευταία, από τις δέκα (10) συνολικά δόσεις, θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2023.

Αναλυτικότερα, όπως ορίζεται στην τροπολογία, ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. «καταβάλλεται σε έως δέκα (10) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, καθεμιά από τις οποίες δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δέκα (10) ευρώ, και από τις οποίες η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα έκδοσης της πράξης προσδιορισμού φόρου, εφόσον η πράξη προσδιορισμού φόρου εκδοθεί μέχρι τις 15 του μήνα αυτού, άλλως μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης προσδιορισμού φόρου, οι δε επόμενες δόσεις μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα και η τελευταία δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου του επόμενου έτους».

Υπενθυμίζεται πως η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9/5, όπως ανέφερε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έως αύριο, Τρίτη, αναρτώνται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας

Νέος ΕΝΦΙΑ: Πώς θα βρείτε βήμα-βήμα τα νέα εκκαθαριστικά του φόρου ακινήτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider