ΗΠΑ: Συμφωνία Μπάιντεν - παρόχων για μείωση στις τιμές του internet 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Συμφωνία Μπάιντεν - παρόχων για μείωση στις τιμές του internet 
Συμφωνία του Μπάιντεν με 20 παρόχους, μεταξύ των οποίων οι Verizon, Comcast και AT&T.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ έφτασε σε συμφωνία με τις μεγάλες εταιρείες παρόχους internet της χώρας για μείωσης των τιμών παροχής internet προς τους Αμερικανούς πολίτες, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η συμφωνία του Μπάιντεν με 20 παρόχους, μεταξύ των οποίων οι Verizon, Comcast και AT&T αναμένεται να μειώσει το ποσό που οι Αμερικανοί πληρώνουν για internet έως και κατά 30 δολάρια ανά μήνα, ενώ χιλιάδες νοικοκυριά που πληρούν τα κριτήρια για ένταξη στο πρόγραμμα υποδομών ACP θα έχουν δωρεάν internet, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, τα επιλέξιμα νοικοκυριά θα μπορούν έτσι να έχουν δωρεάν πρόσβαση πολύ υψηλής ταχύτητας.

Τουλάχιστον 11,5 εκατ. από αυτούς έχουν ήδη κάνει αίτηση προκειμένου να λάβουν τη βοήθεια αυτή, όμως η κυβέρνηση εκτιμά πως 48 εκατ. νοικοκυριά θα μπορέσουν συνολικά να έχουν δικαίωμα σε αυτήν.

Οι οικογένειες που μπορούν να διεκδικήσουν την επιδότηση είναι εκείνες των οποίων τα εισοδήματα είναι τουλάχιστον 200% πιο κάτω από το ομοσπονδιακό όριο φτώχειας ή που ένα μέλος του επωφελείται ήδη ενός προγράμματος κυβερνητικής βοήθειας, όπως η το σύστημα ασφάλισης υγείας Medicaid ή διατροφικής βοήθειας SNAP.

Η διοίκηση Μπάιντεν έχει επίσης δημιουργήσει έναν ιστότοπο,το GetInternet.gov, που αναφέρει λεπτομερώς τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κανείς για να αιτηθεί επιδότηση.

Το σχέδιο θα παρουσιαστεί αναλυτικά σε συνέντευξη του Μπάιντεν με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις και εκπροσώπους των παρόχων εντός της Δευτέρας, μετέδωσε το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider