Η Κομισιόν εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κομισιόν εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο
«Οι συζητήσεις αυτές είναι σε εξέλιξη» το μήνυμα των Βρυξελλών για τις ενεργειακές κυρώσεις προς τη Ρωσία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ ότι σχεδιάζεται ένα εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο σε επίπεδο ΕΕ, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει ήδη ανακοινώσει. Συγκεκριμένα, όταν παρουσίασε το 5ο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε πει ξεκάθαρα ότι η Επιτροπή εξετάζει περαιτέρω κυρώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν και το πετρέλαιο, υπενθύμισε ο Ερίκ Μαμέρ.

Ο ίδιος εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι το Σαββατοκύριακο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σε συνέντευξή της σε γερμανική εφημερίδα ότι η Επιτροπή εξετάζει «έξυπνους μηχανισμούς» για να σταματήσουν οι εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία. «Οι συζητήσεις αυτές είναι σε εξέλιξη», σημείωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το ρωσικό πετρέλαιο άρχισε να δέχεται τις πιέσεις των κυρώσεων - 300.000 βαρέλια λιγότερα τον Μάρτιο

Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Η ΕΕ ήδη σχεδιάζει πετρελαϊκό εμπάργκο στη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider