Σε ρεκόρ 10ετίας οι τιμές του καλαμποκιού, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σε ρεκόρ 10ετίας οι τιμές του καλαμποκιού, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία
Η σοδειά καλαμποκιού στην Ουκρανία, από τους μεγαλύτερους σιτοβολώνες παγκοσμίως, αναμένεται να είναι μειωμένη κατά 40% φέτος.

Τα συμβόλαια καλαμποκιού στη χρηματιστηριακή αγορά τροφίμων του Σικάγο των ΗΠΑ έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίες 10ετίας τη Δευτέρα, εν μέσω αύξησης των ανησυχιών για την επισιτιστική κρίση από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα futures του καλαμποκιού βρέθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν καταστροφικές πυρκαγιές και ξηρασία είχαν επηρέασαν τις περιοχές των μεθοδευτικών πολιτειών στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως η σοδειά καλαμποκιού στην Ουκρανία, από τους μεγαλύτερους σιτοβολώνες παγκοσμίως, αναμένεται να είναι μειωμένη κατά 40% φέτος σε ετήσιο επίπεδο λόγω του πολέμου και τις ρωσικής στρατιωτικής εισβολής που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Ρωσία και η Ουκρανία παράγουν περισσότερο από το ¼ του παγκόσμιου αποθέματος σιταριού και σχεδόν το 1/5 του παγκόσμιου αποθέματος καλαμποκιού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Το Ισραήλ και ΗΠΑ επιτέθηκαν στο Ιράν - Διεξάγουμε μαζική επιχείρηση δηλώνει ο Τραμπ

Τράπεζες: «Χρυσώνουν» τους μετόχους με 2,82 δισ. ευρώ από κέρδη του 2025

Αυξήσεις έως 120 ευρώ το μήνα και αναδρομικά για 5.500 απόστρατους - Τι αλλάζει στις συντάξεις των ενστόλων

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider