Ανησυχία για έλλειψη ημιαγωγών στην παγκόσμια αγορά, λόγω των lockdown στην Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανησυχία για έλλειψη ημιαγωγών στην παγκόσμια αγορά, λόγω των lockdown στην Κίνα
Η συνολική παραγωγή μικροτσίπ υποχώρηση 4,2% για το α' τρίμηνο του 2022 σε ετήσιο επίπεδο, με ισχυρή πτώση για τον Μάρτιο, σε ετήσιο επίπεδο

Η συνολική παραγωγή μικροτσίπ και ημιαγωγών στην Κίνα μειώθηκε σημαντικά στις αρχές του 2022 λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβάλλει η κυβέρνηση της χώρας προκειμένου να περιορίσει στην εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το Πεκίνο, η συνολική παραγωγή μικροτσίπ υποχώρηση 4,2% για το α' τρίμηνο του 2022 σε ετήσιο επίπεδο, με ισχυρή πτώση για τον Μάρτιο, σε ετήσιο επίπεδο. Για τον περασμένο μήνα, σημειώθηκε πτώση 5,1, συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2021.

Πρόκειται για το χειρότερο αποτελέσματα τριμήνου στην παραγωγή από το α' τρίμηνο του 2019, όταν η παραγωγή μικροτσίπ είχε σημειώσει πτώση 8,7%.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, πολλές μεγάλες τεχνολογικές επιχειρήσεις της Κίνας έχουν εκφράζει ανησυχίες για την έλλειψη ημιαγωγών λόγω του lockdown για τον κορονοϊό. Προβληματισμούς συνεχίζουν να προκαλούν τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία στη Σαγκάη, που είναι ένα από τα βασικά κέντρα για τους ημιαγωγούς στην Κίνα

Υπενθυμίζεται πως οι ημιαγωγοί είναι κρίσιμοι για σειρά κλάδων, από την αυτοκινητοβιομηχανία έως την κατασκευή κινητών τηλεφώνων.

Η κυβέρνηση της χώρας έχει θέσει ως στόχο να γίνει πρωταγωνίστρια στην παραγωγή ημιαγωγών, παρά το ότι το 2021 οι εισαγωγές ημιαγωγών στην Κίνα διαμορφώθηκαν στα 432 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Κρατική ενίσχυση σε επιχειρήσεις λόγω των lockdown για τον κορονοϊό

gazzetta
gazzetta reader insider insider