Κίνα: Κρατική ενίσχυση σε επιχειρήσεις λόγω των lockdown για τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Κρατική ενίσχυση σε επιχειρήσεις λόγω των lockdown για τον κορονοϊό
Η κυβέρνηση της Κίνας θα ενισχύσει την κρατική ενίσχυση σε επιχειρήσεις, βιομηχανίες και πολίτες που επηρεάζονται από τα περιοριστικά μέτρα.

Η κυβέρνηση της Κίνας θα ενισχύσει την κρατική ενίσχυση σε επιχειρήσεις, βιομηχανίες και πολίτες που επηρεάζονται από τα περιοριστικά μέτρα και τα lockdown που λαμβάνονται λόγω της αναζωπύρωσης του κορονοϊού στην ασιατική χώρα.

Όπως ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της Κίνας, οι κρατικές αρχές θα παρέχουν στήριξη ώστε να επεκταθεί ο δανεισμός και τα οφέλη στην πραγματική οικονομία.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Πεκίνου, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα αγοράζουν ομόλογων των περιφερειακών κυβερνήσεων της Κίνας για να υποστηρίξουν τις επενδύσεις σε βασικούς τομείς της οικονομίας.

Υπενθυμίζεται πως ο τεχνολογικός «γίγαντας» της Apple, αντιμετωπίζει μια νέα απειλή διακοπής της παραγωγής της στην Κίνα για ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα της.

Αξιωματούχοι της πόλης του Zhengzhou, βορειοανατολικά της Σαγκάης, ανακοίνωσαν στις 15 Απριλίου, lockdown για τον περιορισμό της πανδημίας, σύμφωνα με το Bloomberg, στην περιοχή όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone της Apple που λειτουργεί από την Foxconn Technology Group με έδρα την Ταϊβάν. Το lockdown οδήγησε την εταιρεία να απαιτήσει από τους υπαλλήλους της να κάνουν υποχρεωτικά τεστ Covid.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα σκληρά lockdown στην Κίνα «πληγώνουν» την Apple

gazzetta
gazzetta reader insider insider