Τζορτζ της Fed: Η αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης είναι μια επιλογή για τον Μάιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζορτζ της Fed: Η αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης είναι μια επιλογή για τον Μάιο
«Νομίζω ότι η αύξηση των 50 μονάδων βάσης θα είναι μια επιλογή που θα πρέπει να εξετάσουμε, μαζί με άλλα πράγματα», είπε η πρόεδρος της Fed του Κάνσας.

Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve θα εξετάσουν εάν θα κάνουν μια πιο επιθετική αύξηση των επιτοκίων -κατά μισή ποσοστιαία μονάδα- στην επόμενη συνεδρίαση στις αρχές Μαΐου, δήλωσε η πρόεδρος της Fed του Κάνσας, Έσθερ Τζορτζ.

«Νομίζω ότι η αύξηση των 50 μονάδων βάσης θα είναι μια επιλογή που θα πρέπει να εξετάσουμε, μαζί με άλλα πράγματα», είπε η Τζορτζ, σε συνέντευξη στο Bloomberg News. Η ίδια δεν έδειξε ότι θα προτιμούσε μια κίνηση 50 πόντων.

Σημειώνεται πως η επόμενη συνεδρίαση της Fed είναι στις 3-4 Μαΐου, όπου εκτός από τα επιτόκια θα συζητηθεί και η ημερομηνία έναρξης της συρρίκνωσης του ισολογισμού της Fed, ύψους 9 τρισ. δολαρίων. Η μείωση αυτή είναι μια ακόμη πολιτική σύσφιξης.

Η Τζορτζ είπε ότι η Fed πρέπει να είναι πολύ προσεχτική, καθώς απομακρύνεται από τη χαλαρή νομισματική πολιτική του εύκολου χρήματος που παρουσιάστηκε το 2020 για την καταπολέμηση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. «Έχουμε δρόμο μπροστά μας», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπρέιναρντ: Σύντομα και με ταχύ ρυθμό η μείωση του ισολογισμού της Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider