Σε υψηλό άνω των 40 ετών ο πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Μάρτιο 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό άνω των 40 ετών ο πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Μάρτιο 
Σημαντικά πιο πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα στοιχεία για την άνοδο των τιμών στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον 1981 «σκαρφάλωσε» ο πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Μάρτιο, σε ένα ακόμα δείγμα για τη μεγάλη αύξηση των τιμών στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία (Destatis), ο γενικός ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία έφτασε στο 7,3% έναντι 5,1% τον Φεβρουάριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 6,2%. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από το 1981.

Ο γενικός μηνιαίος πληθωρισμός έφρασε στο 2,5% έναντι 0,9% τον Φεβρουάριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 1,6%.

Ο ετήσιος πληθωρισμός, εναρμονισμένος με τις τιμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έφτασε στο 7,6% έναντι 5,5% τον Φεβρουάριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 6,8%. Σε μηνιαίο επίπεδο, ο πληθωρισμός έφτασε το 2,5% έναντι 0,9% τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 1,9%.Ο γ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισπανία: Απρόσμενη αύξηση του πληθωρισμού στο 9,8%, σε υψηλό 37 ετών

Λαγκάρντ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία αυξάνει τον πληθωρισμό και επιβραδύνει την ανάπτυξη

Τράπεζες: Το ενεργειακό κόστος βάζει «φωτιά» στη λειτουργία τους, «βαρίδια» και από τον πληθωρισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider