ΗΠΑ: Αυξήθηκε για πρώτη φορά το 2022 ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Αυξήθηκε για πρώτη φορά το 2022 ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης
Την πρώτη της αύξηση για το 2022 κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, φτάνοντας τις 107,2 μονάδες τον Μάρτιο.

Την πρώτη της αύξηση για το 2022 κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, φτάνοντας τις 107,2 μονάδες τον Μάρτιο, ωστόσο οι Αμερικανοί εξακολουθούν να παραμένουν ανήσυχοι για τον υψηλό πληθωρισμό και τις οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα της The Wall Street Journal είχαν προβλέψει ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης θα διαμορφωνόταν στις 107,5 μονάδες.

Σημειώνεται ότι το μέγεθος του Φεβρουαρίου αναθεωρήθηκε καθοδικά, με τον δείκτη να φτάνει τελικά τις 105,7 μονάδες, από 110,5 μονάδες που είχαν υπολογιστεί αρχικά.

Η εμπιστοσύνη επιδεινώθηκε το περασμένο φθινόπωρο μετά την εξάπλωση των μεταλλάξεων Δέλτα και Όμικρον του κορονοϊού. Το κλίμα ήρθαν τώρα να επιδεινώσουν ο υψηλός πληθωρισμός και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Αυτό που συγκράτησε την εμπιστοσύνη από την περαιτέρω βουτιά ήταν η ισχυρή αγορά εργασίας. Οι εργαζόμενοι έχουν επιρροή για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, που οδηγεί σε μεγαλύτερη κινητικότητα και υψηλότερους μισθούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η γαλλική Decathlon εξέρχεται πλήρως από την αγορά της Ρωσίας

Κέρδη στη Wall Street, με το βλέμμα στην πρόοδο των συνομιλιών Ουκρανίας - Ρωσίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider