Αύξηση πληθωρισμού και επιβράδυνση της οικονομίας αναμένει η Ρωσία, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση πληθωρισμού και επιβράδυνση της οικονομίας αναμένει η Ρωσία, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία
Βασικότεροι παράγοντες αβεβαιότητας για τη ρωσική οικονομία είναι οι το εξωτερικό εμπόριο και οι πιέσεις από τις αυξημένες κυρώσεις των χωρών της Δύσης.

Περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού στη Ρωσία για το 2022 και το 2023 αναμένει η κεντρική τράπεζα της χώρας, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων από τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως ανέφερε η κεντρική τραπεζίτρια της χώρας, Ελβίρα Ναμπιούλινα.

Σε δηλώσεις της λίγες ώρες μετά από την απόφαση της τράπεζας να διατηρήσει στο 20% τα βασικά επιτόκια της, η Ρωσίδα αξιωματούχος σημείωσε πως «ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά που είχαμε εκτιμήσει για το 2022 τόσο και για το 2023, ενώ η ανάπτυξη της οικονομίας θα υποχωρήσει για τα επόμενα τρίμηνα.

Ωστόσο, δεν θα αφήσουμε τις πληθωριστικές πιέσεις να κινηθούν εκτός ελέγχου» συμπλήρωσε η Ναμπιούλινα.

Η Ρωσία τραπεζίτρια τόνισε πως τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις για το κατά πόσο ο πληθωρισμός θα αυξηθεί. Στην προηγούμενη συνεδρίαση της, στις αρχές του Φεβρουαρίου και πριν από τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ανέμενε πως ο πληθωρισμός στη χώρα θα διαμορφωθεί μεταξύ του 5% με 6% για το 2022 και στο 4% για το 2023.

Η Ναμπιούλινα ανέφερε πως βασικότεροι παράγοντες αβεβαιότητας για τη ρωσική οικονομία είναι οι το εξωτερικό εμπόριο και οι πιέσεις από τις αυξημένες κυρώσεις των χωρών της Δύσης προς τη Μόσχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Σταθερά στο 20% τα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας - Μεγάλη η αβεβαιότητα λόγω του πολέμου

Ρωσία: Η κρατική τηλεόραση διέκοψε ξαφνικά την ομιλία του Πούτιν σε στάδιο της Μόσχας

gazzetta
gazzetta reader insider insider