ΒοE: Οι κυρώσεις στη Ρωσία δεν απειλούν τις χρηματαγορές της Βρετανίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΒοE: Οι κυρώσεις στη Ρωσία δεν απειλούν τις χρηματαγορές της Βρετανίας
Ο κεντρικός τραπεζίτης της Αγγλίας ανέφερε πως οι βρετανικές τράπεζες έχουν μικρή έκθεση στη Ρωσία. 

Την άποψη πως οι κυρώσεις που ανακοίνωσε η Βρετανία κατά της Ρωσίας για την κρίση στην Ουκρανία δεν απειλούν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα του Ηνωμένου Βασιλείου εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE), Άντριου Μπέιλι.

Μιλώντας σε βουλευτές στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο κεντρικός τραπεζίτης της Αγγλίας ανέφερε πως οι βρετανικές τράπεζας έχουν μικρή έκθεση στη Ρωσία.

Σε σχόλιο για το κατά πόσο κινδυνεύει το σύνολο του χρηματοπιστωτικού κλάδου της Βρετανίας από κυρώσεις προς του Ρώσους μεγιστάνες που δραστηριοποιούνται στη χώρα του, ο Μπέιλι είπε πως «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Δεν πιστεύω πως ένα επιχείρημα όπως το "αυτό θα μπορούσε να βλάψει το Λονδίνο ως χρηματοπιστωτικό κέντρο" μπορεί να συζητηθεί στα σοβαρά».

Νωρίτερα την Τετάρτη, η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών, Λις Τρας, ανακοίνωσε πως το Λονδίνο είναι έτοιμο να προχωρήσει στην έκδοση εγγυήσεων ύψους 500 εκατ. δολαρίων για δάνεια που θα διοχετευτούν στην Ουκρανία με στόχο τη στήριξη της οικονομίας της δεύτερης.

«Θα χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη και τη γνώση της βρετανικής οικονομίας ώστε να στηρίξουμε τους πολίτες της Ουκρανίας. Αυτά τα δάνεια μπορούν να διοχετεύουν πολύτιμο κεφάλαια στην Ουκρανία και να βοηθήσουν την οικονομία της να αντέξει την καταιγίδα της ρωσικής επιθετικότητας» ανέφερε η Βρετανίδα ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: «Πολύ πιθανό» ο Πούτιν να θελήσει να καταλάβει το Κίεβο

Ουκρανική κρίση: Η ΕΕ επιβάλλει κυρώσεις στον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider