Αναλυτής: Στα 120 δολάρια ανά βαρέλι η τιμή του πετρελαίου σε ενδεχόμενη εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναλυτής: Στα 120 δολάρια ανά βαρέλι η τιμή του πετρελαίου σε ενδεχόμενη εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία
Η κίνηση της Μόσχας θα είχε ευρύτατο αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία, υποστήριξε ο Ντέιβιντ Ρότσε.

Για πιθανότητα νέας και μεγαλύτερης αύξησης στην τιμή του πετρελαίου σε περίπτωση κλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Ευρώπη και στα σύνορα μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας μίλησε ο στρατηγικός Αμερικανός επενδυτής, Ντέιβιντ Ρότσε.

Σε συνέντευξη του στο CNBC, ο ίδιος υποστήριξε πως η αβεβαιότητα σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της Ρωσίας στην ουκρανική κρίση είναι «το φάντασμα στο δωμάτιο», με τη δυνατότητα να μπορεί να προκαλέσει μαζικά σοκ στις παγκόσμιες αγορές.

«Πιστεύω πως εάν υπάρξει εισβολή στην Ουκρανία από τη Ρωσία και κυρώσεις προς την πλευρά της Δύσης, τότε σε αυτή την περίπτωση σίγουρα θα βλέπαμε τις τιμές του πετρελαίου στα 120 δολάρια ανά βαρέλι» σημείωσε ο Ρότσε.

Σημειώνεται πως τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Μαρτίου, κινούνται το μεσημέρι της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) με απώλειες 0,51% ή 46 σεντ στα 88.89 δολάρια ανά βαρέλι. Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Απριλίου, πέφτουν 0,43% ή 39 σεντ στα 90.39 δολάρια ανά βαρέλι.

Ο Ρότσε τόνισε πως ακόμα και εάν εξαιρεθούν οι επιπτώσεις μιας ρωσικής εισβολής από την αγορά του πετρελαίου, αυτή η κίνηση της Μόσχας θα είχε ευρύτατο αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία.

«Σε περίπτωση που ο Βλαντίμιρ Πούτιν επιχειρήσει κάτι δραματικό σε σχέση με την Ουκρανία, αυτή η κίνηση θα επέφερε σκληρές κυρώσεις από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της κατά της Ρωσίας, γεγονός που θα επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: «Πρόκληση» το ενδεχόμενο ουκρανικό αίτημα για αγορά αντιαεροπορικού συστήματος πυραύλων από τις ΗΠΑ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία θέλει να δει πράξεις, όχι λόγια, από τον Πούτιν

gazzetta
gazzetta reader insider insider