Προειδοποιήσεις για επιπλέον αύξηση των ενεργειακών τιμών στη Βρετανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προειδοποιήσεις για επιπλέον αύξηση των ενεργειακών τιμών στη Βρετανία
Την περασμένη εβδομάδα η Ogfem ανέφερε πως το πλαφόν ενέργειας, που ισχύει για περίπου 22 εκατ. νοικοκυριά στη Βρετανία μπορεί να αυξηθεί έως και 54% μέχρι την αρχή του Απριλίου.

Ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας της Βρετανίας (Ofgem), Τζόναθαν Μπράντλει, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω αύξηση των ενεργειακών τιμών στη χώρα τους επόμενους μήνες, ειδικότερα σε περίπτωση κλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Ευρώπη μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το Reuters, μιλώντας σε Βρετανούς βουλευτές ο Μπράντλει είπε ότι «εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία αυτό θα ανεβάσει σημαντικά τις τιμές φυσικού αερίου με τέτοιο τρόπο που οι αυξήσεις θα φτάσουν και στους καταναλωτές».

Η Βρετανία λαμβάνει μόλις το 5% του συνολικού φυσικού αερίου της από τη Ρωσία, αλλά ενδεχόμενη μείωση των ενεργειακών αποθεμάτων από τη Μόσχα στην αγορά της Ευρώπης θα ανέβαζε τις τιμές για τους παρόχους στη Βρετανία, υποστήριξε ο Μπράντλει.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα η Ogfem ανέφερε πως το πλαφόν ενέργειας, που ισχύει για περίπου 22 εκατ. νοικοκυριά στη Βρετανία μπορεί να αυξηθεί έως και 54% μέχρι την αρχή του Απριλίου, λόγω του υψηλού κόστους στην αγορά χονδρικής του φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Αυξήσεις 50% στους λογαριασμούς ενέργειας σε 20 εκατ. νοικοκυριά από τον Απρίλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider