Γερμανία: «Ψαλίδι» στον στόχο για ανάπτυξη του ΑΕΠ το 2022 - Στο 3,3% ο πληθωρισμός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: «Ψαλίδι» στον στόχο για ανάπτυξη του ΑΕΠ το 2022 - Στο 3,3% ο πληθωρισμός
Η γερμανική κυβέρνηση περιμένει η οικονομική ανάκαμψη να ενισχυθεί και πάλι καθώς αναμένεται υποχώρηση των κρουσμάτων του κορονοϊού την άνοιξη.

Σε επί τα χείρω αναθεώρηση για την πορεία ανάπτυξης του γερμανικού ΑΕΠ το 2022 προχώρησε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, για το τρέχον έτος το Βερολίνο αναμένει πως το ΑΕΠ θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,6% έναντι πρόβλεψης για ανάπτυξη 4,1% που είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2021.

Ακόμα, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης εκτιμά πως ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 3,3% για το 2022 έναντι 3,1% στο σύνολο του 2021.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον πληθωρισμό και τους βασικούς παράγοντες που οδηγούν σε άνοδο τις τιμές, ιδίως αυτούς που συνδέονται στενά με τις αγορές ενέργειας καθώς και τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα» αναφέρει μεταξύ άλλων το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, όπως μετέδωσε το Reuuters.

Τους επόμενους μήνες η κυβέρνηση περιμένει η οικονομική ανάκαμψη να ενισχυθεί και πάλι καθώς αναμένεται υποχώρηση των κρουσμάτων του κορονοϊού την άνοιξη, κάτι που θα επιτρέψει στις αρχές να προχωρήσουν στην άρση των περισσότερων μέτρων, προστίθεται στην έκθεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Πληθωρισμός, καύσιμα, ρεύμα και ενοίκια οι σημαντικότερες οικονομικές ανησυχίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider