Οικονομία | Διεθνή
13-01-2022 | 17:06

Ιταλία: Πληθωρισμό στο 3,2% αναμένουν οι επιχειρήσεις για 2022

Newsroom
Μοιράσου το
Σημαία της Ιταλίας με χαρτονόμισμα ευρώ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι επιχειρήσεις της Ιταλίας αναμένουν πως ο πληθωρισμός στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης θα διαμορφωθεί στο 3,2% για το 2022, λόγω των αυξημένων ενεργειακών τιμώ και των προβλημάτων στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Σύμφωνα με έκθεση της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι επιχειρήσεις αναμένουν πως ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 3% για τα επόμενα 2 χρόνια και στο 2,8% για τα επόμενα 5 χρόνια, πολύ πάνω από τον στόχο του 2% που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την Ευρωζώνη.

Σημειώνεται πως ο πληθωρισμός στην Ιταλία για τον Δεκέμβριο του 2021 έφτασε το 4,2%, στο υψηλότερο επίπεδο του από το 2008.

Από την πλευρά της, η κεντρική τράπεζα της χώρας εκτιμά πως δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ιταλία θα φτάσει το 2,8% για το 2022 και θα πέσει σημαντικά στο 1,5% για το 2023.

Η έκθεση της τράπεζας σημειώνει πως οι ιταλικές επιχειρήσεις που αναμένουν τη μεγαλύτερη άνοδο του πληθωρισμού είναι στη βιομηχανία και τις κατασκευές, ενώ τη μικρότερη άνοδο αναμένουν οι εταιρείες στον κλάδο των υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Η βιομηχανική παραγωγή ξεπέρασε τις προσδοκίες τον Νοέμβριο 

Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης δεν είναι τόσο παροδικός όσο εκτιμάται