Ετήσια αύξηση 8% για το δείκτη βιομηχανικής παραγωγής τον Νοέμβριο

Newsroom
Μοιράσου το
Ετήσια αύξηση 8% για το δείκτη βιομηχανικής παραγωγής τον Νοέμβριο
Αύξηση κατά 8% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής το μήνα Νοέμβριο του 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2020.

Αύξηση κατά 8% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής το μήνα Νοέμβριο του 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του
Νοεμβρίου 2020, παρουσίασε έναντι αύξησης 8,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2020 με το 2019.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 10%. Παράλληλα, ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Νοεμβρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2021, παρουσίασε μείωση 1,2%.

Ο δείκτης του κλάδου άλλων μεταποιητικών δραστηριοτήτων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, ενώ ο δείκτης του κλάδου κατασκευής μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση κατά τον Νοέμβριο 2021 σε σχέση με τον Οκτώβριο 2021. Κατά τη σύγκριση των δεικτών του Νοεμβρίου 2021 με τους αντίστοιχους δείκτες του Νοεμβρίου 2020, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στον κλάδο ειδών ένδυσης, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στους κλάδους εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη, άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης.

Ι. Σύγκριση Νοεμβρίου 2021 με Νοέμβριο 2020

Η αύξηση του διορθωμένου ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 8,0% τον μήνα Νοέμβριο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2020, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

Από την αύξηση:

• Κατά 9,1% του Δείκτη Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: κατασκευής ειδών ένδυσης, βιομηχανίας δέρματος και δερμάτινων ειδών, επίπλων, άλλων μεταποιητικών δραστηριοτήτων, κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων, παραγωγής προϊόντων καπνού, ποτοποιίας, εκτυπώσεων και αναπαραγωγής προεγγεγραμμένων μέσων, παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου.

• Κατά 5,9% του Δείκτη Ορυχείων – Λατομείων. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: λοιπών ορυχείων – λατομείων, εξόρυξης μεταλλευμάτων.
• Κατά 4,7% του Δείκτη Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος.
• Κατά 2,9% του Δείκτη Παροχής Νερού.

ΙΙ. Σύγκριση μέσου δείκτη περιόδου Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2021 με τον αντίστοιχο της περιόδου Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2020

Η αύξηση του διορθωμένου ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών μέσου Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2021 κατά 10,0%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2020, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

Από την αύξηση:

• Κατά 16,3% του Δείκτη Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος.
• Κατά 9,0% του Δείκτη Μεταποίησης.
• Κατά 3,9% του Δείκτη Ορυχείων – Λατομείων.
• Κατά 0,9% του Δείκτη Παροχής Νερού.

ΙΙΙ. Σύγκριση Νοεμβρίου 2021 με Οκτώβριο 2021

Η μείωση του εποχικά διορθωμένου Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 1,2% τον μήνα Νοέμβριο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2021, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

Από τη μείωση:

• Κατά 7,7% του Δείκτη Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος.
• Κατά 0,2% του Δείκτη Μεταποίησης.

Από την αύξηση:

• Κατά 3,8% του Δείκτη Παροχής Νερού.
• Κατά 9,5% του Δείκτη Ορυχείων – Λατομείων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider