Cebr: Πρόβλεψη για παγκόσμια οικονομική παραγωγή άνω των 100 τρισ. δολαρίων το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Cebr: Πρόβλεψη για παγκόσμια οικονομική παραγωγή άνω των 100 τρισ. δολαρίων το 2022
Η βρετανική εταιρεία συμβούλων αναφέρει ότι η Κίνα θα γίνει νο.1 οικονομία του πλανήτη το 2030.

Η παγκόσμια οικονομική παραγωγή θα ξεπεράσει τα 100 τρισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά το επόμενο έτος, ενώ η Κίνα θα χρειαστεί λίγο περισσότερο από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως για να ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως η νο.1 οικονομία, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε την Κυριακή.

Όπως αναφέρει το Reuters, Η βρετανική εταιρεία συμβούλων Cebr, στην έκθεση της προέβλεψε ότι η Κίνα θα γίνει η κορυφαία οικονομία του κόσμου σε όρους δολαρίου το 2030, δύο χρόνια αργότερα από ό,τι προβλεπόταν στην περσινή έκθεση της Παγκόσμιας Οικονομικής Λίγκας.

Η Ινδία φαίνεται έτοιμη να ξεπεράσει τη Γαλλία το επόμενο έτος και στη συνέχεια και τη Βρετανία το 2023, για να ανακτήσει τη θέση της ως η έκτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, αναφέρει η έκθεση της Cebr.

«Το σημαντικό ζήτημα για τη δεκαετία του 2020 είναι το πώς οι παγκόσμιες οικονομίες αντιμετωπίζουν τον πληθωρισμό, ο οποίος έχει φτάσει τώρα στο 6,8% στις ΗΠΑ», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Cebr, Ντάγκλας ΜακΓουίλιαμς.

Σύμφωνα με τον ΜακΓουίλιαμς, θα χρειαστεί μια ήπια προσαρμογή για να τεθεί η κατάσταση υπό έλεγχο. "Εάν όχι, τότε ο κόσμος θα χρειαστεί να προετοιμαστεί για ύφεση το 2023 ή το 2024", συμπλήρωσε.

Τέλος σύμφωνα με τις προβλέψεις, έκθεση έδειξε ότι η Γερμανία βρίσκεται σε καλό δρόμο να ξεπεράσει την Ιαπωνία όσον αφορά την οικονομική παραγωγή το 2033. Η Ρωσία θα μπορούσε να γίνει μια οικονομία στο Top 10 έως το 2036 και η Ινδονησία φαίνεται σε καλό δρόμο για την ένατη θέση το 2034.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider