Οικονομία | Ελλάδα
21-12-2021 | 15:31

Με απεργία απαντούν στον υπουργό Εργασίας οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ

Newsroom
Μοιράσου το
Με απεργία απαντούν στον υπουργό Εργασίας οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Φουντώνει η κόντρα Χατζηδάκη - υπαλλήλων του ΕΦΚΑ, με αφορμή την αναστολή των αδειών τους την περίοδο των γιορτών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΕΦΚΑ ως απάντηση στην ανάκληση των εορταστικών αδειών τους από τον υπουργό Εργασίας προκήρυξε πανελλαδική απεργία την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου (παραμονή Χριστουγέννων).

«Απεργούμε για την τιμή και την αξιοπρέπειά μας», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ, ενώ γίνεται λόγος για τις «συνεχόμενες αυταρχικές, απαξιωτικές και υβριστικές αναφορές του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκη, σε βάρος του συνόλου των εργαζομένων του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης».

Η ομοσπονδία των εργαζόμενων στον ΕΦΚΑ τονίζει ότι «ο κόμπος έφτασε πια στο χτένι και δεν μας μένει άλλος δρόμος, πέραν αυτού του αγώνα».

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ προσθέτει:

«Ο κ. Χατζηδάκης, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, επιδιώκει συνειδητά και με κάθε μέσο και τρόπο, να απαξιώσει τον φορέα, την εργασία μας αλλά και την ίδια την υπόστασή μας ως εργαζομένους. Σκοπός του, η αποδόμηση και η παράδοση του δημόσιου ασφαλιστικού μας συστήματος σε ιδιωτικά κερδοσκοπικά κέντρα και σε «μπίζνες» που θα γίνουν με τα χρήματα από τις εισφορές των εργαζομένων και των συνταξιούχων της χώρας, αλλά και από την ακίνητη περιουσία του ΕΦΚΑ.

Γι’ αυτό και σας καλούμε ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ, σεβόμενοι την τιμή και την αξιοπρέπειά μας ως εργαζόμενοι, να ορθώσουμε ανάστημα σ’ αυτή την καταστροφική για την Κοινωνική Ασφάλιση πολιτική του κατ’ευφημισμόν Υπουργού Εργασίας, συμμετέχοντας δυναμικά στην 24ώρη Πανελλαδική απεργία που κηρύσσουμε για την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Ταυτόχρονα, σας καλούμε την ίδια μέρα στις 10:30, εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, να δώσετε δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα έχουμε στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29 Αθήνα). Επιπρόσθετα, καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των πρωτοβαθμίων μας Συλλόγων, να προχωρήσουν σε δράσεις που θα στοχεύουν στην ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών, ώστε να αναδειχθούν οι σκοπιμότητες και οι πραγματικοί λόγοι για την απαξιωτική συμπεριφορά του κ. Χατζηδάκη απέναντί μας, αλλά και για τις συνέπειες που θα υπάρξουν από την πολιτική που εφαρμόζει. Για το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα, είναι θέμα αρχής αλλά και ύπαρξης η προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, καθώς και η διασφάλιση του δημόσιου ασφαλιστικού μας συστήματος. Γι’ αυτό, πέρα από κόμματα και ιδεολογίες, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, απαντάμε στον υβριστή μας, με τη συμμετοχή μας στην 24ώρη Πανελλαδική Απεργία.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.