Γερμανία: Σε χαμηλό 6 μηνών η επιχειρηματική εμπιστοσύνη τον Δεκέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Σε χαμηλό 6 μηνών η επιχειρηματική εμπιστοσύνη τον Δεκέμβριο
Σύμφωνα με το Ifo, η αναζωπύρωση της πανδημίας «χτυπά σκληρά τις εταιρείες στους κλάδους των υπηρεσιών και του λιανεμπορίου».

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 6 μηνών υποχώρησε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία για τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία του οικονομικού ινστιτούτου Ifo, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες στην ισχυρότερα δύναμη της Ευρωζώνης για την αναζωπύρωση του κορονοϊού και για τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις 94,7 μονάδες έναντι των 96,6 μονάδων για τον Νοέμβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 95,3 μονάδες. Πρόκειται για τη χαμηλότερη μέτρηση από τον Ιούνιο του 2021.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών έπεσε στις 96,9 μονάδες έναντι 99 μονάδων τον Νοέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 97,5 μονάδες.

Ο δείκτης προσδοκιών διολίσθησε στις 92,6 μονάδες έναντι 94,2 μονάδων τον Νοέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανάμεναν μια μέτρηση στις 93,6 μονάδες.

Όπως σημειώνεται στη σχετική έκθεση του Ifo, η αναζωπύρωση της πανδημίας «χτυπά σκληρά τις εταιρείες στους κλάδους των υπηρεσιών και του λιανεμπορίου», ενώ είναι χαρακτηριστικό πως το 82% των περίπου 9.000 επιχειρήσεων από τις οποίες έλαβε στοιχεία το ινστιτούτο αναφέρουν πως η θέση τους έχει επιδεινωθεί λόγω της έλλειψης σε εισαγόμενα προϊόντα που υπάρχει εξαιτίας των προβλημάτων στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Στα ύψη ο δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία - «Άλμα» στις τιμές φυσικού αερίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider