ΗΠΑ: Κάτω των προσδοκιών η αύξηση των λιανικών πωλήσεων τον Νοέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Κάτω των προσδοκιών η αύξηση των λιανικών πωλήσεων τον Νοέμβριο
Νέες ανησυχίες για τις επιπτώσεις του αυξημένου πληθωρισμού στη δύναμη των Αμερικανών καταναλωτών.

Υπό των προσδοκιών των αναλυτών κινήθηκε η άνοδος των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου της χώρας, επαναφέροντας τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις του αυξημένου πληθωρισμού στη δύναμη των Αμερικανών καταναλωτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι λιανικές πωλήσεις σε μηνιαίο επίπεδο ενισχύθηκε 0,3% έναντι αύξησης 1,7% τον Οκτώβριο και καθώς οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο 0,8%.

Οι πωλήσεις εκτός του κλάδου των αυτοκινήτων ενισχύθηκαν 0,3% έναντι αύξησης 0,9% τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια άνοδο κατά 0,9%.

Εξάλλου, οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ ανέβηκαν 0,7% για τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση έναντι αύξησης 1,2% τον Οκτώβριο και αντί εκτίμησης των αναλυτών για άνοδο 0,6%. Σε ετήσιο επίπεδο, οι τιμές εισαγωγών ενισχύθηκαν 11,7% έναντι αύξησης 10,7% τον Νοέμβριο του 2020 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 11,4%.

Ακόμα, ο πρόδρομος δείκτης Empire για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην αμερικανική οικονομία, αυξήθηκε στις 31,9 μονάδες για τον Δεκέμβριο έναντι των 30,9 μονάδων τον Νοέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 25 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Απρόσμενη αύξηση για τις λιανικές πωλήσεις τον Οκτώβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider