ΗΠΑ: Σε ιστορικά υψηλά η αύξηση των τιμών παραγωγού στον Νοέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Σε ιστορικά υψηλά η αύξηση των τιμών παραγωγού στον Νοέμβριο
Τα στοιχεία υπογραμμίζουν τις πληθωριστικές πιέσεις που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Με τον υψηλότερο ρυθμό στα χρονικά αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ για τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, με τα στοιχεία να υπογραμμίζουν τις πληθωριστικές πιέσεις που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ειδικότερα, σε ετήσιο επίπεδο ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 9,6% έναντι αύξησης 8,6% τον Νοέμβριο του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια αύξηση 9,2%.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,8% έναντι 0,6% τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση 0,5%.

Οι δομικές τιμές παραγωγού, εκτός της ενέργειας και των τροφίμων, αυξήθηκαν κατά 7,7% σε ετήσια βάση (από 6,8% τον Νοέμβριο του 2020 και έναντι εκτίμησης των αναλυτών για αύξηση 7,2%) ενώ σε μηνιαίο επίπεδο ενισχύθηκαν 07% (από 0,4% τον Οκτώβριο και έναντι εκτίμησης των αναλυτών για αύξηση 0,4%).

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στον γενικό και στον δομικό δείκτη από τότε που το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ άρχισε να καταγράφει τα σχετικά στατιστικά, το 2010 και το 2014 αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε υψηλό 39 ετών ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο -Αύξηση 58,1% στις τιμές της βενζίνης

gazzetta
gazzetta reader insider insider