Οικονομία | Διεθνή
13-12-2021 | 20:45

Bank of England: Τα βρετανικά νοικοκυριά είναι ανθεκτικά όμως παραμένει ο φόβος της Covid-19

Newsroom
Μοιράσου το
Bank of England: Τα βρετανικά νοικοκυριά είναι ανθεκτικά όμως παραμένει ο φόβος της Covid-19
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ανθεκτικά παραμένουν τα βρετανικά νοικοκυριά, παρά τη λήξη του προγράμματος προστασίας και των λοιπών μέτρων στήριξης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όμως η αβεβαιότητα για το ρίσκο στην υγεία και το οικονομικό outlook συνεχίζεται, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη Financial Stability Report από την Τράπεζα της Αγγλίας,

Όπως αναφέρεται, η πανδημία θα μπορούσε ακόμα να επιφέρει «μεγαλύτερο πλήγμα» στην οικονομία, ειδικά με φόντο τις νέες μεταλλάξεις του ιού.

Η έκθεση έρχεται τρεις ημέρες πριν την ανακοίνωση της Τράπεζας σχετικά με τα επιτόκια. 

Σύμφωνα με το BBC, το κόστος διαβίωσης είχε άνοδο 4,2% τον Οκτώβριο, καταγράφοντας υψηλό δεκαετίας. Το άλμα στον πληθωρισμό έχει οδηγήσει τους αναλυτές στην εκτίμηση πως θα υπάρξει αύξηση των επιτοκίων, όμως μια τέτοια κίνηση είναι πιθανό να ανατραπεί λόγω της νεότερης μετάλλαξης Όμικρον, η οποία αναμένεται να γίνει η επικρατούσα μετάλλαξη στο Λονδίνο μέσα στις επόμενες 48 ώρες και «φέρνει» νέα μέτρα στη Βρετανία.

Σύμφωνα με την επιτροπή οικονομικής σταθερότητας της Τράπεζας της Αγγλίας, τα ρίσκα του οικονομικού συστήματος έχουν επιστρέψει σε προ - πανδημικά επίπεδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.