Μπάιντεν: Η αύξηση των τιμών επιβραδύνεται αλλά όχι όσο γρήγορα θα θέλαμε

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάιντεν: Η αύξηση των τιμών επιβραδύνεται αλλά όχι όσο γρήγορα θα θέλαμε
Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλησε να είναι καθησυχαστικός σήμερα όσον αφορά τον πληθωρισμό, που ανήλθε ωστόσο τον Νοέμβριο στο υψηλότερο επίπεδό του των τελευταίων 39 ετών, δηλώνοντας ότι η αύξηση των τιμών άρχισε να επιβραδύνεται.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θέλησε να είναι καθησυχαστικός σήμερα όσον αφορά τον πληθωρισμό, που ανήλθε ωστόσο τον Νοέμβριο στο υψηλότερο επίπεδό του των τελευταίων 39 ετών, δηλώνοντας ότι η αύξηση των τιμών άρχισε να επιβραδύνεται.

«Οι εξελίξεις τις εβδομάδες που ακολούθησαν τη συλλογή των δεδομένων για τον περασμένο μήνα δείχνουν ότι η αύξηση των τιμών και των δαπανών επιβραδύνεται», υπογράμμισε σε ανακοίνωση, αναγνωρίζοντας ότι οι τιμές επιβραδύνονται «όχι τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε».

Υπενθυμίζεται πως ο ετήσιος πληθωρισμός στις ΗΠΑ για τον Νοέμβριο διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών, επιβεβαιώνοντας τη συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών στην αμερικανική οικονομία.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή για τον Νοέμβριο αυξήθηκε 6,8% έναντι 6,2% τον Νοέμβριο του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο στο 6,8%.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία από τον Ιούνιο του 1982.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider