Κίνα: Καλύτερη των προβλέψεων η πορεία των εξαγωγών τον Νοέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Καλύτερη των προβλέψεων η πορεία των εξαγωγών τον Νοέμβριο
Πάνω από τις εκτιμήσεις διαμορφώθηκαν οι εξαγωγές στην Κίνα κατά τον προηγούμενο μήνα, παρά το γεγονός πως ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Πάνω από τις εκτιμήσεις διαμορφώθηκαν οι εξαγωγές στην Κίνα κατά τον προηγούμενο μήνα, παρά το γεγονός πως ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε σε σχέση με τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αρμόδια γενική τελωνειακή διοίκηση.

Αναλυτικότερα, οι εξαγωγές κατέγραψαν αύξηση 22% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, υπερβαίνοντας κατά περίπου 1% τις σχετικές εκτιμήσεις της αγοράς, ενώ σε σχέση με τον Οκτώβριο σημειώθηκε μείωση 27%.

Σύμφωνα με το Reuters, oι εξαγωγές της Κίνας προς τα κράτη μέλη της ΕΕ, τον δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της χώρας, σημείωσαν κάμψη στο 33,5% σε ετήσια βάση, σε σχέση με το 44,3% του Οκτωβρίου, ενώ προς τις ΗΠΑ οι εξαγωγές αυξήθηκαν 5,3%, και πάλι χαμηλότερα από το 22,7% τον Οκτώβριο.

Οι εξαγωγές προς τα κράτη της ΝΑ Ασίας, τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της Κίνας, αυξήθηκαν 22,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, υψηλότερα από την αύξηση του 18% του Οκτωβρίου.

Τέλος, σημειώνεται πως οι εισαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν 31,7% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο, όταν οι όγκοι και οι τιμές του εισαγόμενου άνθρακα και του φυσικού αερίου αυξήθηκαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider