Ντόναχιου: Εξακολουθούμε να εκτιμούμε πως η αύξηση του πληθωρισμού θα είναι παροδική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντόναχιου: Εξακολουθούμε να εκτιμούμε πως η αύξηση του πληθωρισμού θα είναι παροδική
Την εκτίμηση πως η αύξηση του πληθωρισμού θα είναι προσωρινή επανέλαβε την Δευτέρα ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου , τονίζοντας ωστόσο πως η μείωση θα γίνει με πιο αργούς ρυθμούς από ό,τι αρχικά αναμενόταν.

Την εκτίμηση πως η αύξηση του πληθωρισμού θα είναι προσωρινή επανέλαβε την Δευτέρα ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, τονίζοντας ωστόσο πως η μείωση θα γίνει με πιο αργούς ρυθμούς από ό,τι αρχικά αναμενόταν.

«Ειλικρινά, πιστεύω πως όταν μπούμε στο 2022, θα δούμε την επαναφορά του πληθωρισμού στα επίπεδα του 2%», υπογράμμισε ο Ιρλανδός επικεφαλής του Eurogroup, ενόψει της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Δευτέρας, συμπληρώνοντας με νόημα πως «είναι εμφανές πως θα απαιτηθεί λίγο περισσότερος χρόνος για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Όπως τονίζει το Bloomberg, οι δηλώσεις του κ. Ντόναχιου είναι σε πλήρη σύμπνοια με τα σχόλια της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία επιμένει πως η αύξηση των τιμών τροφοδοτείται από προσωρινούς παράγοντες, όπως τα κόστη στην ενέργειας, που σύντομα θα αρχίσουν να αποκλιμακώνονται.

Τέλος, ο επικεφαλής του Eurogroup εμφανίστηκε βέβαιος πως οι οικονομίες των κρατών-μελών της ζώνης του ευρώ θα καταφέρουν να ανακάμψουν, ωστόσο δεν παρέλειψε να τονίσει πως η παραλλαγή Όμικρον προκαλεί «ανησυχία» στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα μείωσης της χρηματοδότησης που παρέχει η ΕΚΤ στα κράτη, ο κ. Ντόναχιου ανέφερε πως η «απάντηση εξαρτάται ευθέως από το πού ακριβώς βρισκόμαστε σήμερα»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λαγκάρντ: Απίθανη η αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ μέσα στο 2022

Πληθωρισμός: Αν ο κ. Πάουελ έχει δίκιο, η κα Λαγκάρντ έχει... επικίνδυνα άδικο

gazzetta
gazzetta reader insider insider