Goldman Sachs: Υποβαθμίζει τις προβλέψεις της για την οικονομία των ΗΠΑ φέτος και το 2022, λόγω Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Υποβαθμίζει τις προβλέψεις της για την οικονομία των ΗΠΑ φέτος και το 2022, λόγω Όμικρον
Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs Group υποβάθμισαν τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας φέτος και το επόμενο έτος λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs Group υποβάθμισαν τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας φέτος και το επόμενο έτος, καθώς «αποφάσισαν» ότι η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού θα έχει έναν ήπιο αντίκτυπο στις προβλέψεις τους.

Σε report του σαββατοκύριακου προς τους πελάτες του, ο οικονομολόγος Joseph Briggs σημείωσε ότι η Goldman Sachs προβλέπει πλέον ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα επεκταθεί κατά 3,8% φέτος, από 4,2% προηγουμένως. Για το 2022, ο οίκος υποβαθμίζει την εκτίμησή του για το ρυθμό ανάπτυξης στο 2,9%, από 3,3%.

«Ενώ υπάρχουν πολλά ερωτήματα που μένουν αναπάντητα, θεωρούμε τώρα ότι το σενάριο ήπιας καθοδικής απόκλισης των προβλέψεων, σε περίπτωση που ο ιός εξαπλωθεί πιο γρήγορα αλλά η αντίσταση στη σοβαρή νόσηση παραμείνει ανθεκτική, είναι πλέον το πιο πιθανό», ανέφερε ο Briggs.

Ο οικονομολόγος εκτίμησε ότι η Όμικρον θα έχει ήπια επίδραση στις δαπάνες για υπηρεσίες και θα μπορούσε να επιδεινώσει τις ελλείψεις στην προσφορά. Ενδέχεται, επίσης, να καθυστερήσει την επιστροφή ορισμένων ατόμων στον φυσικό χώρο εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider