Τουρκία: Η Κεντρική Τράπεζα θα σταματήσει τη μείωση των επιτοκίων τον Ιανουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Η Κεντρική Τράπεζα θα σταματήσει τη μείωση των επιτοκίων τον Ιανουάριο
Την πρόθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας να σταματήσει την πολιτική μείωσης των επιτοκίων τον Ιανουάριο ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Τράπεζας, Sahap Kavcioglu.

Την πρόθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας να σταματήσει την πολιτική μείωσης των επιτοκίων δανεισμού μετά τη νέα μείωση στην οποία θα προχωρήσει εντός του Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Τράπεζας, Sahap Kavcioglu.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το Reuters, ο Τούρκος κεντρικός τραπεζίτης, ο οποίος τοποθετήθηκε στην ηγεσία της Τράπεζας από τον πρόεδρο Ερντογάν τον περασμένο Μάρτιο, τόνισε πως η επιθετική πολιτική που ακολουθεί η Κεντρική Τράπεζα της χώρας θα σταματήσει τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Υπενθυμίζεται πως αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας απομακρύνθηκε από την θέση του, γεγονός που πολλοί αναλυτές θεωρούν πως οφείλεται στην διαφωνία του με τον Τούρκο πρόεδρο αναφορικά με την στάση της Κεντρικής Τράπεζας στο ζήτημα της μείωσης των επιτοκίων, την στιγμή που η λίρα σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο στην ισοτιμία της με το δολάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider