Σταϊκούρας; Σχέδιο για να πληρώνεται ο ΕΝΦΙΑ σε 10 δόσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας; Σχέδιο για να πληρώνεται ο ΕΝΦΙΑ σε 10 δόσεις
«Φτάνουμε πολύ πιο κοντά στην προεκλογική μας  δέσμευση για 30% μείωση του ΕΝΦΙΑ» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

Για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο ΥΠΟΙΚ, πρόσθετη μείωση του ΕΝΦΙΑ θα είναι της τάξης των 60 εκατ. ευρώ, χωρίς να αποκαλύπτει για την ώρα ποιοι θα ωφεληθούν από την εν λόγω μείωση.

«Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα ξέρουμε ποιοι θα ωφεληθούν από την μόνιμη μείωση του συνολικού ΕΝΦΙΑ», σημείωσε, τονίζοντας ότι τον Μάρτιο του 20222 θα μπουν οι αντικειμενικές, θα αλλάξουν οι κλίμακες και οι συντελεστές και παράλληλα υπάρχει σχέδιο ο ΕΝΦΙΑ να πληρώνεται σε δέκα δόσεις.

«Φτάνουμε πολύ πιο κοντά στην προεκλογική μας δέσμευση για 30% μείωση του ΕΝΦΙΑ», σχολίασε ο ίδιος, όπως μετέδωσε το skai.gr.

Μιλώντας για τον προϋπολογισμό του 2022, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως δεν θα έχει κανένα καινούριο φόρο, ενώ αντιθέτως θα περιέχει πρόσθετες μειώσεις φόρων.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο προϋπολογισμός προβλέπει:

  • Μείωση του φόρου όλων των επιχειρήσεων στο 22% από 29%
  • Νόμιμη μείωση προκαταβολής φόρου όλων των επιχειρήσεων από το 100% στο 80 % και στα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στο 55%
  • Νόμιμη μείωση της φορολόγησης των φυσικών προσώπων στα χαμηλά στρώματα στο 9%
  • Νόμιμη μείωση της των ασφαλιστικών εισφορών κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες
  • Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα
  • Όλες οι μειώσεις ΦΠΑ μέχρι τον Ιούνιο 2022.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη 2η αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022 , ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι πλέον υπάρχουν τα δεδομένα στην οικονομία όπως αποτυπώνονται στον προϋπολογισμ'ο για την εν λόγω αύξηση: «Το πόση θα είναι αυτή θα εξαρτηθεί από τη διαβούλευση που θα γίνει το επόμενο διάστημα με τους φορείς από το υπουργείο εργασίας, την εισήγηση που θα κάνουν εκείνοι στον υπουργό Εργασίας και την εισήγηση που θα κάνει εκείνος στο υπουργικό συμβούλιο», τόνισε ο ίδιος

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταϊκούρας: Προετοιμάζουμε το πλαίσιο έκδοσης του «πράσινου» ομολόγου

gazzetta
gazzetta reader insider insider