«Φουλάρει για τη φάση των προσφορών το οδικό έργο των 312 εκατ. ευρώ στην Πελοπόννησο

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Φουλάρει για τη φάση των προσφορών το οδικό έργο των 312 εκατ. ευρώ στην Πελοπόννησο
Επιταχύνονται οι διαδικασίες για το μεγάλο οδικό ΣΔΙΤ «Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη». Στόχος η κατάθεση προσφορών μέσα στους επόμενους μήνες. Οι 5 μνηστήρες και οι διαδικασίες.

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για το μεγάλο οδικό ΣΔΙΤ «Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη» καθώς στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρίσκονται στην τελική ευθεία με στόχο να προχωρήσει ο διαγωνισμός με την κατάθεση προσφορών, αν όχι στο τέλος του έτους, τουλάχιστον στους πρώτους μήνες του 2022.

Στο πλαίσιο του έργου Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα περιλαμβάνεται η μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση της Εθνικής Οδού Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, συνολικού μήκους περίπου 50 χιλιομέτρων, που περιλαμβάνει τα ακόλουθα διακριτά τμήματα: Το τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος μήκους 16,4 χλμ., το τμήμα Ριζόμυλος – Πύλος μήκους 25,7 χλμ. και το τμήμα Πύλος – Μεθώνη μήκους 7,9 χλμ. Η διάρκεια της σύμβασης της ΣΔΙΤ θα είναι 360 μήνες (30 χρόνια). Από αυτά τα περίπου 4 θα αφορούν την περίοδο κατασκευής. Η αποπληρωμή του έργου θα γίνει με πληρωμές διαθεσιμότητας ή άλλες τμηματικές καταβολές, κατά την περίοδο λειτουργίας.

Ήδη, και επισήμως το υπουργείο «σφύριξε τη λήξη» της διαδικασίας του σταδίου του Ανταγωνιστικού Διαλόγου (τη λήξη του Σταδίου Β.Ι - Διάλογος της Β’ Φάσης του Διαγωνισμού) με τους 5 υποψήφιους μνηστήρες, δηλαδή τους ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, AVAX, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ-NTERTOLL EUROPE ZRt» που είχαν περάσει στη β’ φάση του διαγωνισμού για το έργο «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία και Συντήρηση του Οδικού Άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, Τμήμα Καλαμάτα–Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, με Σ.Δ.Ι.Τ.», συνολικού μήκους περίπου 50 χιλιομέτρων και εκτιμώμενου κόστους σχεδόν 312 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).

Επιπρόσθετα, προωθεί διαδικασίες με σκοπό την ανεύρεση τεχνικού συμβούλου για την υποβοήθηση της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κατασκευής Συγκοινωνιακών Έργων με Σύμβαση Παραχώρησης (ΕΥΔΕ/ΚΣΕΣΠ) στη διαδικασία δημοπράτησης και ανάθεσης του έργου : Ανάθεση, σύναψη και εκτέλεση Σύμβασης παροχής υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου, για την υποβοήθηση της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κατασκευής Συγκοινωνιακών Έργων με Σύμβαση Παραχώρησης, στην ολοκλήρωση των Κτηματογραφήσεων και Κτηματολογίων σε τμήματα του οδικού έργου: «Οδικός Άξονας Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, Τμήμα Καλαμάτας – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη» (ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής προσφορών ορίζεται η Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021).

Εφόσον δεν προκύψει κάποια άλλη καθυστέρηση το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ευελπιστεί να προχωρήσει με την κατάθεση προσφορών μέσα στους επόμενους μήνες, να έχει ανάδοχο μέχρι τα μέσα του 2022 και εντός του επόμενου έτους να «κλείσει» και οριστικά η διαδικασία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider